Bugetul de afaceri te pune în control asupra situației. Te ajută să eviți cheltuielile și să urmărești obiectivele financiare. Dar, odată cu noul coronavirus este posibil să fi fost nevoit să arunci sume mari pe fereastră pentru a rămâne pe linie.
Pentru a obține bugetul afacerii din nou, va trebui să faci unele modificări.
Proprietarii de afaceri din toată țara au oprit operațiunile și au înregistrat o scădere a fluxului de numerar din cauza noului virus.
Iată care sunt sfaturile
Există șanse mari ca afacerea ta a fost afectată de coronavirus. Poate că n-ai avut de ales decât să îți închizi temporar afacerea din cauza noilor reglementări. Sau, poate, nu te-ai descurcat cel mai bine dintr-o situație proastă și ai creat un mod creativ de a îți păstra fluxul de numerar.
Oricare ar fi cazul, veniturile tale au înregistrat, probabil, unele diferențe în ultimele luni.
Deoarece fluxul tău poate fi diferit de ceea ce a fost înainte de coronavirus, acum este cel mai bun moment pentru a vă reface bugetul de afaceri și pentru a efectua unele modificări atât de necesare.
Poate fi necesar să faci câteva sacrificii, cum ar fi reducerea cheltuielilor inutile.
O serie de opțiuni de împrumut din cauza infecției cu coronavirus au fost stabilite pentru a ajuta întreprinderile mici care se confruntă cu probleme.
Chiar dacă nu ai putut primi un împrumut, poate ai fost nevoit să luați fonduri din cauza pandemiei.
Dacă a trebuit să acorzi un tip de împrumut sau să împrumuți bani în timpul crizei, nu ești singur. Și dacă nu ai obținut un împrumut complet, este posibil să fi acumulat o datorie.
Pentru a evita să fi blocat în datorii pentru mulți ani, prioritizează plata datoriilor cât mai curând posibil. Fă loc în bugetul tău pentru plăți suplimentare de împrumuturi și datorii. Desigur, ar trebui să faci în continuare cheltuielile necesare pentru afaceri și fondul de urgență prima prioritate în bugetul tău.
Pentru a te ajuta să vă plătești datoria și să vă restitui finanțele în ordine, concentrează-te pe plata unei datorii la un moment dat și stabilește un obiectiv final.
Sesizați obiectivele financiare
Dacă ești ca mulți alții, coronavirusul te-a obligat să vă regândești bugetul și ce obiective financiare ar trebui să ai.
Aruncăo privire la obiectivele financiare curente și întrebă-te dacă se aliniază unul cu celălalt.
Dacă a trebuit să efectuezi unele modificări drastice la buget din cauza coronavirusului, poate fi necesar să ajustezi obiectivele financiare viitoare pentru a reflecta acest lucru, potrivit forbes.com.
Bugetul ar trebui să reflecte prioritățile și obiectivele financiare. Dacă nu, este posibil să fie necesar să vă regândești obiectivele pentru a te gândi la modul în care le poți realiza după ce ai supraviețuit crizei de coronavirus.
Citiți mai multe aici https://www.forbes.com/sites/mikekappel/2020/06/24/business-budget-after-coronavirus-5-tips/#5d112d8992ed
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu