Mulți bucătari adaugă legume și pâine atunci când pregătesc carnea tocată pentru chiftele. Unii folosesc un dovlecel, unii - un dovleac, iar alții aleg cu totul alte produse.
Puțini știu că un cartof dat prin răzătoarea fină este leguma perfectă pentru carnea tocată. Datorită acestei legume, veți obține chiftele fragede și suculente.
Pentru prepararea chiftelelor veți avea nevoie de:
câte 500 grame de carne tocată de porc și vită;
1 ceapă;
1 cățel de usturoi;
1 cartof,
3-4 linguri de făină sau pesmet;
sare, piper și ulei vegetal.
Curățați și tăiați cartoful, ceapa și usturoiul cu un blender sau dați-le prin răzătoarea fină. Se amestecă legumele cu carnea tocată și se adaugă sare și piper.
Frământați bine carnea tocată cu mâinile, după care o bateți pe masă sau din mână în mână. Acest procedeu mărește plasticitatea cărnii, astfel încât chiftelele să nu se destrame în timpul prăjirii.
Cea mai delicioasă cină: orez cu fructe de mare și lapte de cocos
Formați chiftele, pe care le dați prin pesmet sau făină. Se prăjesc într-o tigaie încălzită cu ulei.
Serviți chiftelele fierbinți cu garnitura preferată. Poftă bună!
Dacă vrei să gătești niște chiftele din carne de pui, cu care își vei surprinde oaspeții, atunci aceasta este rețeta perfectă.
Ingredientele de care ai nevoie:
carne tocată de pui - 400 grame,
pâine - 2 felii,
lapte cald - 50 grame,
ceapă (mică) - 1 bucată,
un ou,
sare și condimente după gust.
roșii - 100 grame,
ciuperci - 100 grame,
ceapă - 100 grame,
cașcaval tare - 50 grame.
Înmuiați pâinea în lapte 5 minute, apoi trebuie să o stoarceți bine. Ceapa trebuie tocată fin sau dată prin răzătoare.
Într-un bol, amestecați carnea tocată, pâinea stoarsă, ceapa tocată fin și un ou. Sărați, adăugați condimentele preferate și amestecați bine. Apoi formați chiftelele.
Castraveți crocanți cu ketchup pentru iarnă: sunt atât de buni, încât vei vrea să-i prepari mereu
Chiftelele se așează într-o formă de copt, tapetată cu hârtie de pergament. Faceți mici adâncituri în centrul fiecărei chiftele și puneți câte o lingură de umplutură, făcută din felii de roșii, ceapă și ciuperci. Chiftelele se presară apoi cu cașcaval ras.
Nu vă mai rămâne decât să coaceți chiftelele la o temperatură de 180 de grade, timp de 20 de minute. Poftă bună!
Putem găti mese copioase din ingrediente simple și accesibile. Pentru un prânz copios, puteți pregăti niște chiftele delicioase de legume, în care nu trebuie să adăugați carne sau ouă.
Pentru a pregăti aceste chifteluțe, veți avea nevoie de legume. Acest fel de mâncare simplu este grozav pentru micul dejun.
Ingrediente:
varză albă - 350 de grame;
morcovi - 170 de grame;
ceapă - 140 de grame;
griș - 3 linguri;
fulgi de ovăz - 3 linguri;
cartofi - 260 de grame;
sare și piper - după gust,
pesmet,
amidon - 1 lingura;
ulei de floarea soarelui sau ulei de măsline.
Spălați cartofii și fierbeți-i în coajă. Tăiați varza proaspătă în bucăți mari, scufundați-o în apă clocotită și gătiți-o 5 minute. Clătiți bine morcovii, curățați-i și dați-i prin răzătoare grosieră. Curățați ceapa de coajă și tăiați-o în cuburi mici.
Desert spectaculos cu ananas: are un gust exotic și poate fi consumat și de cei care sunt la dietă
Căliți morcovii și ceapa în ulei până se înmoaie. Între timp, varza se trece prin strecurătoare, se clătește cu apă rece și se lasă la scurs. Puneți, apoi, în robotul de bucătărie legumele, împreună cu varza, și transformați-le într-o masă omogenă
Cartofii fierți se curăță de coajă și se dau prin răzătoarea medie. Adăugați cartofii rași, o lingură de amidonul, grișul, fulgii de ovăz, sarea și piperul la legumele pasate. Se amestecă toate ingredientele și se lasă să se odihnească timp de treizeci de minute.
Din pasta obținută din legume formați chiftele, dați-le prin pesmet și prăjiți-le în ulei pe ambele părți până se rumenesc. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu