Gospodinele din Italia sunt renumite pentru talentul lor de a găti paste delicioase.
Și nu este nimic surprinzător în asta: pastele sunt considerate felul mâncarea tradițională a Italiei.
Deci, puteți împrumuta un truc interesant de la profesioniști italieni. Dacă folosiți acest truc simplu în timp ce gătiți pastele, atunci felul de mâncare va fi perfect.
Imediat ce apa fierbe în oală, nu vă grăbiți să puneți pastele. Mai întâi, adăugați o lingură de ulei vegetal în apa care fierbe. Puteți folosi ulei din semințe de floarea soarelui, dar uleiul de măsline este mai bun.
Odată ce ingredientul secret este pus în oală, puteți adăuga pastele.
Conopidă în sos de brânză cu lapte: o rețetă simplă pentru un preparat savuros și sănătos
Care este secretul trucului? Datorită uleiului, la suprafața apei se formează o peliculă. Pastele care ajung în oală, vor trece, cu siguranță, prin această peliculă unsuroasă. Ca urmare, pastele for fi acoperite cu acest lichid unsuros și nu se vor mai lipi.
De asemenea, pastele nu se vor lipi nici de fundul cratiței. Pastele vor căpăta consistența perfectă și se vor dovedi a fi incredibil de apetisante.
Toată lumea iubește pastele carbonara. Încearcă să adăugați niște dovleac de sezon la mâncarea preferată, iar gustul va deveni și mai bun. Dovleacul se potrivește bine cu gustul delicat cremos al carbonarei. Alegeți un dovleac mic și gătiți pastele conform rețetei de mai jos.
Ingrediente:
dovleac - 1 bucată,
nucșoară - 1 linguriță,
ulei de măsline - 1 lingură,
lapte - 1 lingură,
gălbenuș - 2 bucăți,
spaghete (sau orice alte paste care vă plac) - 400 grame,
bacon - 120 grame,
usturoi - 1 cățel,
parmezan - 120-150 grame,
piper negru proaspăt măcinat.
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Tapetați o tavă de copt cu pergament și puneți jumătățile de dovleac cu coaja în jos și stropește-le cu ulei de măsline. Coaceți până se dovleacul înmoaie, circa 30 de minute. Se lasă să se răcească puțin, apoi se scoate pulpa și se zdrobește cu o furculiță.
Nu ai gătit niciodată sfecla așa: o rețetă neobișnuită care va fi pe placul familiei
Între timp, la fier într-o oală mare cu apă. Adăugați pastele și gătiți-le al dente, circa 10 minute. Lăsați deoparte 1 cană de apă în care ați fiert pastele, deoarece o veți folosi pentru sos.
Adăugați baconul într-o tigaia fierbinte și gătiți-l până devine crocant, circa 6 minute. Se adaugă usturoiul zdrobit și se călește, aproximativ 1 minut.
Turtă dulce cu lapte. O rețetă de succes, pe care toate gospodinele o pot face
Reduceți focul la mic și apoi adăugați în tigaie, pastele și pulpa de dovleac și amestecați bine pentru a acoperi pastele cu sosul. Dacă doriți mai mult sos, adăugați cana de apă în care ați fier pastele. La final, adăugați parmezanul ras.
Fiecare porție de paste carbonara se decorează cu piper și mai mult parmezan. Poftă bună!
Există zeci de specii diferite de cartofi, care își găsesc spațiul privilegiat între feluri de mâncare. Pe lângă clasicii cartofi albi sau galbeni, exista cartofi dulci americani sau mov care dau o nota de culoare neașteptată oricărui fel de mâncare.
Dar să vedem cum putem pregăti o mâncare originală din cartofi. Pentru rețeta de mai jos sunt suficiente 2 ouă și puțin pesmet pentru o garnitură surprinzătoare. Ceea ce vom face este o rețetă răspândită în țările anglo-saxone, în special Anglia.
Ingrediente pentru a face cartofii unici:
500 grame de cartofi;
2 ouă;
4 linguri de pesmet;
sare;
ulei;
pudră de usturoi și boia de ardei (după gust).
Curățăm cartofii și îi dăm prin răzătoare cu ochiuri mari. Scufundăm cartofii în apă rece și îi vom clăti până când apa va fi limpede și curată. Acest pas este important pentru a elimina excesul de amidon și pentru formarea unei cruste.
Tartă senzațional de bună: fără făină, fără unt și fără ulei
Odată finalizată această operațiune, uscăm bine cartofii rași și îi transferăm într-un recipient mare în care vom adăuga pesmetul și ouăle. Putem adăuga în aluat usturoiul sau boia de ardei. Amestecăm totul și când aluatul începe să se lege, îl transferăm într-o tavă de copt și îl întindem și apoi îl tăiem în romburi.
Ketchup cu un condiment secret: o rețetă ușoară pentru care ai nevoie de roșii proaspete și coapte
În acest moment transferăm tava la frigider pentru 10 minute, pentru ca clătitele să fie mai compacte și să nu se destrame în timpul gătirii.
Acum nu mai rămâne decât să încingem uleiul într-o tigaie și să să începem să prăjim clătitele de cartofi.
Odată prăjite, scoatem clătitele pe hârtie absorbantă pentru a elimina excesul de ulei. Putem servi aceste clătite ca și garnitură sau ca al doilea fel de mâncare, însoțit de șuncă și smântână.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu