Aderarea României la Convenţia Anti-Mită. Nicolae Ciucă: Transmite mesajul că România aplică cele mai ridicate standarde de etică

Aderarea României la Convenţia Anti-Mită. Nicolae Ciucă: Transmite mesajul că România aplică cele mai ridicate standarde de etică / Foto: Facebook Nicolae Ciucă
Aderarea României la Convenţia Anti-Mită. Nicolae Ciucă: Transmite mesajul că România aplică cele mai ridicate standarde de etică / Foto: Facebook Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă spune că aderarea la Convenţia Anti-Mită transmite mesajul că România aplică cele mai ridicate standarde de etică.

Luni, președintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat că prin depunerea documentului de ratificare pentru aderarea la "Convenția Anti-Mită", România transmite un mesaj clar că se angajează să adopte cele mai înalte standarde de conduită etică, transparență și siguranță în relațiile cu alte țări.

"România a încheiat, astăzi, primul capitol al procesului de aderare la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE): depunerea documentului de ratificare a aderării ţării noastre la Convenţia OCDE privind combaterea mituirii funcţionarilor publici străini în tranzacţiile comerciale internaţionale (cunoscută, pe scurt, drept "Convenţia Anti-Mită"). Prin prezenţa în rândul semnatarilor convenţiei, transmitem mesajul că România aplică cele mai ridicate standarde de conduită etică, de transparenţă şi de siguranţă în cadrul schimburilor dintre ţări", a scris Ciucă pe Facebook.

Ciucă: Astăzi avem parte de primul rezultat concret de pe drumul integrării în organizaţie



Totodată, Nicolae Ciucă a susţinut că acest semnal va creşte încrederea investitorilor externi în România şi va schimba optica prin care ne analizează marile instituţii financiare.

"Ca premier, am depus toate eforturile ca procesul de admitere a României la OCDE să aibă parte de cel mai bun început. Drept urmare a muncii echipei pe care am coordonat-o, astăzi avem parte de primul rezultat concret de pe drumul integrării în organizaţie: aderarea la Convenţia Anti-Mită. OCDE include 70% din producţia şi comerţul globale, dar şi 90% din suma totală a investiţiilor străine directe la nivel mondial. Pentru România, obţinerea statutului de membru al acestei organizaţii este un obiectiv de ţară esenţial", a mai transmis Nicolae Ciucă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel