Aderarea României la Schengen. Klaus Iohannis spune că "rămâne o prioritate pentru perioada următoare"

Sursa foto: Facebook  Klaus Iohannis
Sursa foto: Facebook Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că aderarea României la Schengen rămâne o prioritate.

 

"Aderarea României la spaţiul Schengen rămâne o prioritate pentru perioada următoare. Locul României este în spaţiul Schengen", a spus preşedintele Iohannis, la Palatul Cotroceni, la întâlnirea cu şefii de misiuni diplomatice, şefii oficiilor consulare şi directorii institutelor culturale româneşti. 

Austria blochează, în continuarea, aderarea României în Schengen

"Viena rămâne hotărâtă să blocheze în continuare aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen", spunea cancelarul austriac Karl Nehammer, pe 18 august, într-o conferință de presă cu Olaf Scholz, potrivit presei austriece.

Acesta a mai punctat atunci că „acum, pentru prima dată, în interiorul Uniunii Europene au fost luate mai mult în considerare marile provocări ale Bulgariei în problema migrației, prin granița sa deosebit de lungă cu Turcia”, potrivit Volksblat și Die Presse.

Karl Nehammer a spus însă că Austria își va schimba poziția privind blocarea României și Bulgariei în Schengen. În schimb, Olaf Scholz a reamintit poziția Germaniei de susținere a aderării României și Bulgariei la spațiul european de liberă circulație.

Vezi și: Guvernul României nu se implică în dosarul de la CJUE pe Schengen. Tomac: Îmi doresc foarte mult ca premierul Ciolacu să aibă mai mult curaj / video 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel