Aderarea României la Schengen. Mihai Gâdea, după ce Mark Rutte a spus că vrea șefia NATO: Are nevoie de votul României. Ne va susține

Mark Rutte / Foto: Agerpres
Mark Rutte / Foto: Agerpres

Mihai Gâdea spune că Olanda ar putea fi de acord cu aderarea României și Bulgariei la Schengen.

Realizatorul TV Mihai Gâdea susține că premierul Olandei, Mark Rutte, va avea nevoie de votul României pentru a prelua șefia NATO, iar din acest motiv Olanda s-ar putea răzgândi și să fie de acord cu aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen.

VEZI ȘI: Posibil blocaj al Olandei la Schengen. Partidele de dreapta, negocieri pentru un guvern cu Geert Wilders, politicianul anti-UE care a câștigat alegerile

"Premierul Olandei, Mark Rutte, în momentul de față este în negocieri extrem de avansate pentru a fi viitorul secretar general al NATO. De ce credeți că are nevoie domnul Mark Rutte pentru a fi secretarul general al NATO? Are nevoie de votul României, motiv pentru care Olanda va sprijini România în Spațiul Schengen. Asta mi se pare foarte interesant.

Din informațiile noastre, Ungaria strâmbă din nas la numirea lui Mark Rutte. De fapt ce face Ungaria de fiecare dată? Ați văzut foarte bine, le blocaseră toate fondurile și ei atunci au zis: "păi dacă ne blocați toate fondurile nu suntem de acord cu sprijinul pentru Ucraina" și le-au deblocat fondurile, deci probabil negociază", a declarat Mihai Gâdea la Antena 3 CNN.

Mark Rutte afirmă că a făcut "o greșeală" atunci și-a recunoscut public interesul pentru șefia NATO

La câteva săptămâni după ce și-a dezvăluit ambiția de a prelua postul de secretar general al NATO într-o conversație cu radioul național olandez, prim-ministrul în exercițiu al Țărilor de Jos, Mark Rutte, a spus că a fost o "greșeală" să fie atât de sincer, arătând în același timp tuturor că, cu siguranță, va candida, scrie Politico.

"După 13 ani în această meserie încă mai faci greșeli", a spus el unei mulțimi la școala Hertie din Berlin, luni.

"Și greșeala a fost că am vorbit despre o posibilă schimbare pentru mine, la secretar general, și nu sunt absolut sigur dacă se va întâmpla", a mai spus acesta.

"Nu am de gând să retrag ceea ce am spus", a adăugat el, "pentru că ceea ce am spus a fost evident ceea ce am vrut să spun, dar nu ar fi trebuit să spun".

La sfârșitul lunii octombrie, Rutte a spus că ar fi interesat de postul de secretar general al NATO, iar declarația sa a stârnit o explozie de interes față de candidatura sa, cu unele predicții că se va juca cu sprijinul puternic din partea țărilor mari ale alianței. Stoltenberg urmează să fie înlocuit la conducerea NATO în octombrie 2024.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel