Aderarea României la Schengen. Premierul Ciucă, discuție cu reprezentanții Confederației patronale Concordia

Premierul Nicolae Ciucă a avut o discuție cu reprezentanții Confederației patronale Concordia despre aderarea României la Spațiul Schengen.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a avut luni la Palatul Victoria o întrevedere cu reprezentanţii Confederaţiei patronale Concordia, discuţiile vizând, în special, demersurile privind aderarea României la spaţiul Schengen şi modul în care sectorul privat poate contribui activ la atingerea acestui obiectiv de ţară.

Potrivit unui comunicat al Executivului transmis Agerpres, alte subiecte abordate au vizat combaterea crizei generate de preţurile la energie şi gaze naturale, legislaţia privind dialogul social, evoluţia economiei în ultimul trimestru al acestui an şi aşteptările pentru 2023.

"Guvernul României a alocat resurse importante pentru sprijinirea cetăţenilor şi a economiei în acest an. Vom consolida aceste pachete de sprijin pentru a oferi siguranţă şi predictibilitate românilor şi mediului de afaceri. În pofida dificultăţilor generate de efectele agresiunii militare ruse din Ucraina şi a celor generate în economie de preţurile la energie, am continuat să facem eforturi substanţiale pentru atingerea obiectivelor de ţară, precum aderarea la spaţiul Schengen şi la OCDE. Sunt oportunităţi importante atât pentru cetăţenii noştri, cât şi pentru economie. Sprijinul acordat de societatea civilă şi mediul de afaceri este esenţial pentru reuşita noastră", a declarat premierul, citat în comunicat.

La rândul lor, reprezentanţii Confederaţiei patronale Concordia au salutat deschiderea spre dialog din ultimele 12 luni a Guvernului şi şi-au manifestat disponibilitatea de a sprijini Executivul pentru implementarea reformelor din PNRR şi pentru obţinerea statutului de ţară membră OECD.

La discuţii, din partea Guvernului, au mai participat ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, alături de reprezentanţi ai Ministerului Energiei, ai Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale şi ai Ministerul Afacerilor Externe.

CITEȘTE ȘI     -     Chirieac, argumente tari. De ce România ar trebui admisă în Schengen

Ciucă, întrevedere cu ambasadorul sud-coreean în România. Care sunt priorităţile în relaţiile bilaterale

Prim-ministrul Nicolae Ciucă l-a primit, luni, la Palatul Victoria, pe ambasadorul Republicii Coreea în România, Rim Kap-Soo, context în care au fost prezentate priorităţile în relaţiile bilaterale - energia nucleară şi regenerabilă, digitalizarea şi industria de microcipuri şi cooperarea militară. 

Potrivit unui comunicat al Guvernului, întâlnirea a prilejuit o trecere în revistă a relaţiilor bilaterale strategice dintre România şi Republica Coreea, care împlinesc anul viitor 15 ani. Premierul a evocat întâlnirea fructuoasă pe care a avut-o la Tokyo cu omologul său sud-coreean şi proiectele prioritare care pot consolida Parteneriatul strategic.

Totodată, prim-ministrul Ciucă a făcut o trecere în revistă a situaţiei de securitate regională determinată de agresiunea militară rusă împotriva Ucrainei şi de recentele ţintiri şi distrugeri de infrastructură critică energetică ce afectează în primul rând Ucraina, dar şi statele vecine (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel