EXCLUSIV  Adevărata astrologie chineză nu-ți prezice viitorul. Cristina Groza: Ce au descoperit chinezii în urmă cu 5000 de ani / video

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @fanjianhua
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @fanjianhua

Arh. Maestru Cristina Groza, primul Maestru Feng Shui acreditat de IFSA (Asociația Internațională de Feng Shui), a fost invitată la emisiunea „Mi-Th Influencer", de pe DC News și Spectacola, unde a explicat cum astrologia chineză tradițională ne influențează bioritmul.
 

Cristina Groza a explicat că astrologia chineză se bazează pe cicluri planetare, precum ciclurile solare și lunare, care reflectă ritmurile naturale ale Pământului, spre deosebire de astrologia occidentală care se concentrează pe poziția astrelor. Ea a subliniat pragmatismul chinezilor, menționând ciclurile de 10 ani care influențează viețile noastre. 

„Fiecare dintre noi are cicluri de câte 10 ani. (...) Ce-mi place la astrologia chineză este că nu se ghidează neapărat după astre. Chinezii sunt mai pragmatici, ei se ghidează după ciclurile planetare. Simplul fapt că soarele răsare dimineață de la est și apune la vest, este un ciclu. Avem ciclurile lunare, ciclurile solare. Faptul că Pământul face o rotație în jurul soarelui, iarăși este o ciclicitate pe care o folosim. Calendarul, în sine, reprezintă ciclicitate. (...)

Noi am tot refăcut calendarul, iar chinezii au inventat calendarul Xia prin 2600 înainte de Hristos, deci are peste 4000 de ani. (...) Nu știm nimic cu exactitate din acea perioadă, dar anumite informații sunt atât de exacte încât este imposibil ca civilizația, la acea perioadă, să dețină calcule matematice atât de precise.

Este aproape inexplicabil cum Împăratul Galben, acum 4000-5000 de ani, când noi ne dezmeticeam ca și civilizație, învățam să domesticim animalele sălbatice, tocmai trecusem de revoluția agricolă, dar Împăratul Galben s-a prins că există magnetism și au făcut busola. A citit pe carapacea unei broaște țestoase, a găsit formule matematice exacte, dar este imposibil de crezut că oamenii în acea perioadă puteau avea informații atât de precise.", a spus Cristina Groza. 

Energia casei ne afectează pe fiecare dintre noi

Cristina Groza a subliniat că, de peste 4000 de ani, chinezii folosesc calendarul lor bazat pe cicluri naturale, ceea ce sugerează o constanță și un adevăr în această practică. Ei au studiat suficient de mult planeta și influențele ei asupra noastră, recunoscând că și oamenii sunt afectați de aceste cicluri. Ea a explicat că magnetismul și energia gravitațională a planetei, deși invizibile, au un impact real asupra noastră. Aceasta a comparat acest fenomen cu energia generată de case, care, prin orientarea lor, creează câmpuri de energie ce ne afectează direct.

„Dacă de aproape 4000 de ani chinezii folosesc acest calendar trebuie să fie acolo o constanța și un adevăr.

Ei folosesc ciclurile, ciclicitatea. Au stat și au studiat suficient de mult ce se întâmplă cu noi și cu planeta, încât să-și dea seama că planeta și mersul planetei și nouă, la rândul nostru, ne imprimă o ciclicitate. (...)

Magnetismul planetei este energie - nu-l vedem - atracția gravitațională este energie - nu o vedem - undele electromagnetice sunt energie - nu le vedem. Dacă vorbesc la telefon cu tine, acolo există niște frecvențe, niște unde. Wi-fi este una. Nu le vedem.

Electricitatea în sine este energie. Vedem energia în jurul nostru? Asta nu înseamnă că nu ne afectează. Așa și casele. Atât timp cât avem o formă construită pe această planetă cu magnetism și cu o anumită orientare în spațiu, acea orientarea va genera un câmp de energie propriu, un suflu al casei, care ne va afecta pe fiecare dintre noi.”, a spus Cristina Groza. 

 

Ce au descoperit chinezii 

Cristina Groza a explicat că astrologia chineză tradițională, prin cele patru coloane ale destinului, ajută la calcularea bioritmului și probabilităților individuale, influențate de natura și ciclicitatea planetei. Ea a subliniat că astrologia chineză nu prezice viitorul, ci oferă o analiză matematică a probabilităților, indicând unde este mai ușor sau dificil într-un anumit domeniu. 

„Chinezii și-au dat seama că planeta și tot ce se întâmplă, natura, ne imprimă și nouă un bioritm, acea ciclicitate. Deci prin astrologia chineză tradițională, nu prin horoscop, prin cele patru coloane ale destinului, putem să ne calculăm bioritmul sau probabilitățile.

Nimeni nu poate să facă previziuni exacte. Adevărata astrologie chineză nu-ți prezice viitorul, nu este o prezicere, ci îți spune o probabilitate matematică, pentru că folosim matematică cu calcule matematice, care îți spune că anul acesta, luna aceasta există o probabilitate pentru că elementul ăla cu elementul ăla interacționează ca ție să-ți fie mai ușor în planul ăsta, să-ți fie mai greu în plan relațional, profesional. Nu înseamnă că se vor întâmpla lucruri extraordinare, dar vom simți acele influențe.", a spus Cristina Groza la emisiunea „Mi-Th Influencer", de pe DC News și Spectacola. 

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel