Conf. dr. Simin Florescu a făcut câteva precizări despre 'vaccinarea personalului medical', capitol la care încă 'mai suferim'.
Conf. dr. Simin Florescu, directorul medical al Spitalului Victor Babeș din București, a vorbit la Academia de Sănătate, emisiune realizată de prof. dr. Irinel Popescu, despre evoluția pandemiei COVID-19. În ceea ce privește 'vaccinarea personalului medical', conf. dr. Simin Florescu a spus că 'din păcate, mai suferim la acest capitol.'
'Ca peste tot, există și din personalul medical, în special din cel mediu și auxiliar, persoane care nu vor să se vaccineze. Pentru mine, acest lucru este de neînțeles în condițiile în care lucrezi direct în mijlocul acestor pacienți.', a explicat conf. dr. Simin Florescu la DC News TV.
Conf. dr. Simin Florescu a atras atenția asupra Franței, unde 'a fost necesară o lege, cu un scandal, ca să se realizeze acest lucru. Nici nu știu dacă au reușit într-un final, dar există o legislație.'
Directorul medical al Spitalului Victor Babeș din București a spus, în continuare, că 'dincolo de protecția proprie a personalului medical, un personal medical nevaccinat riscă să se îmbolnăvească la el acasă. Vin bolnavi cu forme ușoare sau poate asimptomatici și expun pacienții la această boală.'
Pacienții se află în spital pentru că au o stare de sănătate precară, alte boli, a subliniat Simin Florescu. În opinia sa, acesta este riscul cel mai important.
'Este foarte dificil în condițiile în care nici Legea vaccinării nu s-a putut duce mai departe în acest sens, dar vaccinarea anti-Covid...', a mai afirmat conf. dr. Simin Florescu.
Conf. dr. Simin Florescu a încheiat subiectul spunând că 'suntem organizați ca și structură, logistic, dar ar trebui să fim și noi atât de conștienți, toți, încât să ne vaccinăm astfel încât să nu constituim o sursă mai departe, dacă ar apărea un nou val.'
Urmărește aici toate declarațiile medicului Simin Florescu:
Valul patru al pandemiei de Covid-19 'bate la ușă' și în România. Știm deja de la mai mulți specialiști că valul patru al pandemiei este inevitabil, iar coordonatorul campaniei de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiță, spunea că întrebarea e, de fapt, când vine și care va fi amploarea lui.
Recent, medicul Adrian Marinescu de la Institutul 'Matei Balș' din Capitală a declarat pentru DC News, în acest sens, că 'lucrurile sunt evidente. E clar că sunt motive de îngrijorare. Se vede peste tot în Europa. Știm foarte clar, după un an și jumătate de pandemie - ce se întâmplă în jurul nostru va ajunge și la noi.'
Adrian Marinescu consideră că e important 'să ne pregătim cu calm.' 'Ar fi trebuit să facem toată pandemia așa. Trebuie să ne pregătim prin vaccinare, să fim prudenți... nu vorbesc neapărat de măsuri restrictive, dar să fim prudenți și să mergem pe varianta de a preveni infecția.', a adăugat el.
Nu în ultimul rând, spune Adrian Marinescu, să luăm în calcul că 'imunitate avem cel puțin jumătate dintre români. Nu vorbesc numai de vaccinare, ci și de cei care au trecut prin boală.
'Atunci, să sperăm că situația mai grea din punct de vedere epidemiologic care va veni curând o să însemne un număr de infecții, dar cu mai puține forme severe. Asta înseamnă o presiune mai mică la nivelul sectorului medical și, în primul rând, că nu ne vom pune viața în pericol.', a mai explicat medicul pentru DC News. (Vezi știrea AICI.)
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Anca Murgoci