Adevărata problemă pentru Rusia nu este gazul, ci petrolul! Prețul la pompă nu crește doar odată cu barilul de petrol. Ce a dus la majorări

foto pexels
foto pexels

Prețul la pompă a crescut considerabil și principalul reproș a fost că nu scade odată cu cel al barilului de petrol.

Alegeri prezidentiale 2024

Costul combustibilului crește nu doar odată cu prețul petrolului, ci și din creșterea costurilor de transport, vin clarificări din Guvernul României. Asigurările pe Marea Neagră au crescut, asta pentru că e zonă de pericol, iar prețurile cresc, astfel, în cascadă. 

În același timp, adevărata problemă pentru Rusia este reprezentată chiar de veniturile din petrol, nu din gaze naturale, așa cum poate greșit s-ar percepe. Federația Rusă este, înainte de toate, un benzinar. În fața blocajului din Europa, generat de acțiunile sale militare în Ucraina, Rusia nu va putea crește exporturile nici în Asia. Nu are nici trenuri, nici nave destule, iar capacitatea conductei este limitată. 

Val Vâlcu: Pompa de benzină este bancomatul statului

În emisiunea News Pass, de la B1 TV, referitor la subiectul reducerii prețului carburantului cu 50 de bani, jurnalistul Val Vâlcu a fost de părere că: ”În Germania măsura reducerii TVA-ului la carburanți nu a dat rezultate, nu a funcționat și asta o recunoaște Guvernul german. Ajutorul acesta, cu tăierea prețului, și ăsta de 50 de bani îi ajută într-o oarecare măsură și pe agricultori și pe cei care nu mai au loc cu limuzina să o întoarcă pe străzile din București. Grosul consumului de combustibil este în orașe”.

”În loc să dai 50 de bani la toată lumea, ar fi fost mai util, în opinia mea, să dea 1,50 sau 3 lei  la transportatori, agricultori, nu la toată lumea. Adică un beneficiu sau un ajutor focalizat”, a fost de părere jurnalistul Val Vâlcu.

”Și-ar fi dorit coaliția să dea pachetul social de 1700 de lei, dacă se putea, 6 lei la benzină... de ce nu pot? Bugetul se stânge și pompa încasează, e bancomatul statului. Pentru că avem un 1.400.000 de bugetari. Dacă scădem poliția, armata, învățământ și sanătatea rămân vreo 400 de mii de oameni care nu doar că pentru salariile lor se consumă resurse importante, dar ei frânează activitatea economică”, a declarat jurnalistul Val Vâlcu.

Ministrul Energiei: Toate marile lanţuri de benzinării din România au ieftinit carburanţii cu 50 de bani 

Toate marile lanţuri de benzinării din România au aplicat reducerea de 50 de bani pentru clienţii finali, a anunţat, vineri dimineaţa, ministrul Energiei, Virgil Popescu.

"Carburanţi mai ieftini! Vreau să le mulţumesc tuturor companiilor care s-au conformat voluntar şi au aplicat deja prevederile Ordonanţei de Urgenţă cu privire la reducerea cu 50 de bani/litru a preţului la carburanţi", a scris el, pe Facebook.

Potrivit OUG 106/2022, publicată joi seara în Monitorul Oficial, reducerea nu se va vedea la pompă, ci doar pe totemurile de la intrarea în benzinării (stâlpii cu afişaj) şi se va evidenţia distinct pe bonul fiscal. 

Top țări cu cea mai scumpă benzină din lume

Este jale în România cu prețul la benzină, dar nici în alte țări lucrurile nu sunt roz.

Ce-i drept, în alte țări, salariile sunt mai mari. Haideți să vedem cum stau alte țări la capitolul preț benzină.

Grecia - 2,356 euro per litru.

Suedia - 2,305 euro per litru.

Țările de Jos - 2,25 euro per litru.

Citește continuarea aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel