Adevărul crunt din Liov, Ucraina: O familie este distrusă de o rachetă rusească - FOTO

Captură de ecran / Foto: X AndriySadovyi
Captură de ecran / Foto: X AndriySadovyi

O rachetă rusească care a lovit orașul Liov din Ucraina a distrus o familie.

CITEȘTE ȘI: Rusia a lansat atacuri aeriene asupra Kievului și orașului Liov în această dimineață, anunță armata Ucrainei

În scrisoarea sa de înscriere la facultate, Daryna Bazylevych și-a descris familia ca fiind „incredibil de unită și armonioasă”. Ea a vorbit despre sprijinul infinit al părinților săi și despre modul în care aceștia le povesteau ei și surorilor sale despre istoria Ucrainei. „Ei sunt cel mai puternic pilon din viața mea și mă ajută să depășesc orice obstacol”, a scris ea.

Dintre cei cinci membri ai familiei sale, doar Yaroslav, tatăl Darynei, este acum în viață, fiind singurul supraviețuitor al unei lovituri rusești care a vizat casa lor, miercuri, în orașul Liov din vestul Ucrainei.

Potrivit martorilor oculari, Daryna, în vârstă de 18 ani, surorile sale Yaryna, în vârstă de 21 de ani, și Emilia, în vârstă de 7 ani, și mama lor Yevhenia, în vârstă de 43 de ani, au fost ucise în timp ce se adăposteau în scara clădirii lor rezidențiale, au declarat serviciile de urgență ucrainene, conform CNN.

Este posibil ca Yaroslav să fi supraviețuit doar pentru că se afla în apartamentul familiei atunci când racheta a lovit clădirea. El s-a dus să ia niște apă pentru familie - el a fost cel care a plecat, deoarece scara trebuia să fie locul sigur.

Moartea celor trei surori și a mamei lor a provocat o imensă durere în rândul populației din Liov și din întreaga Ucraină.

Andriy Sadovyi, primarul orașului Liov, a declarat că fata cea mare, Yaryna, lucra la primărie în cadrul inițiativei ”Liov - Capitala tineretului din Europa 2025”.

Captură de ecran / Foto: X UA_EUMission

Daryna, sora mijlocie, era bursieră de cultură ucraineană la Universitatea Catolică Ucraineană din Liov. Tocmai își începuse al doilea an.

„Aceasta este o pierdere mare și ireparabilă. Nu există cuvinte care să poată descrie această durere. Să ne rugăm pentru sufletele victimelor nevinovate. Să ne rugăm pentru Yaroslav, tatăl”, a afirmat universitatea într-o declarație.

Scara, ”un loc sigur”

Yevhenia, mama, și cele două fete mai mari erau membre ale mișcării Cercetașilor Ucraineni. Într-o declarație, Cercetașii au descris-o pe Yevhenia ca fiind o „personalitate creativă, inteligentă, pozitivă și strălucitoare”.

Scara în care au murit era menită să fie un loc sigur într-un oraș sigur.

Liov se află în vestul Ucrainei, aproape de granița cu Polonia, și a fost întotdeauna considerat unul dintre cele mai sigure locuri din țară.

Captură de ecran / Foto: X maria_avdv

Zeci de mii de persoane strămutate intern din estul Ucrainei trăiesc în orașul Liov. Rusia este departe, ceea ce înseamnă că rachetelor și dronelor le ia mai mult timp să ajungă în oraș, oferind armatei ucrainene mai mult timp pentru a le doborî.

A fost o săptămână extrem de mortală pentru Ucraina - cei patru membri ai familiei Bazylevych au fost printre cele șapte persoane ucise miercuri în orașul Liov din Ucraina. Marți, două rachete rusești au lovit o unitate de învățământ militar din Poltava, omorând 53 de persoane și rănind alte peste 270.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel