Toată viața s-a spus că alimentele își pierd substanțele nutritive atunci când sunt înghețate, dar este chiar așa? Ei bine, multe studii au ajuns la concluzia că alimentele congelate își mențin toate vitaminele, mineralele și, în general, beneficiile lor nutritive.
Păstrează substanțele nutritive intacte
Fructele şi legumele îşi pot pierde până la 50% din nutrienți după 24 de ore, după ce au fost culese. Pentru a se evita acest lucru, ele sunt congelate. Nu trebuie să treacă mai mult de 12 ore între colectare, ambalare și îngheț. În acest fel își vor păstra toți nutrienții.
Nu sunt contaminate
Toate microorganismele şi bacteriile mor la temperaturi scăzute. Legumele și fructele proaspete pe care le găsim în pieţe, fiind mai expuse tuturor acestor agenți bacterieni.
Este mult mai confortabil
Încorporarea fructelor și legumelor congelate în mâncărurile tale este mult mai confortabilă decât dacă sunt proaspete. Această opțiune este ideală pentru smoothie-urile dvs., deoarece în acest fel nu veți pierde niciun ingredient.
Vă permite să economisiți bani
Mâncarea congelată are de obicei un preț mult mai mic decât produsele proaspete pe care le găsim în supermarket. Acest lucru ne permite să economisim niște bani pe care vrem să investim în alte lucruri.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu