Explicațiile directorului INML, George Cristian Curcă, despre cannabisul din prăjituri. Diferența față de varianta tip drog

Adevărul despre cânepa din mâncare. Sigur n-ai știut asta până acum. Explicațiile directorului INML George Cristian Curcă
Adevărul despre cânepa din mâncare. Sigur n-ai știut asta până acum. Explicațiile directorului INML George Cristian Curcă

Directorul INML  a vorbit despre prăjiturile și turtele moldovenești cu cânepă. Diferența dintre cannabisul fumat și cel mâncat. În cât timp își face efectul fiecare. 

Cannabis sativa L., denumită în mod obișnuit cânepă (semințe de canabis) sau canabis, este o plantă erbacee anemofilă din familia Cannabaceae. Cannabis este un cuvânt general care se referă la toate plantele care aparțin genului Cannabis. Majoritatea cercetătorilor sunt de părere că această plantă este originară din Asia și a fost transportată în Europa ca plantă domesticită și cultivată în timpul Epocii Bronzulu, după cum s-a observat în urma analizelor moleculare, a studiilor poligenetice și a extracției de ADN din probe moderne și arheobotanice.

Canabisul conține peste 100 de compuși chimici activi cunoscuți sub denumirea de "canabinoizi". Planta conține un număr foarte mare de canabinoizi, dintre care cel mai psihoactiv este delta-9-tetrahidrocannabinolul (THC).

THC are, de asemenea, calități de stimulent al apetitului, antiinflamatoare, analgezice și antiemetice, ceea ce îl face un medicament foarte promițător pentru aplicații medicale. Canabisul este utilizat pentru utilizări textile și alimentare, deoarece are un conținut ridicat de canabidiol (CBD) sau substanțe chimice similare și este practic lipsit de delta-9-THC.

În plantele de tip drog, cei mai abundenți canabinoizi sunt acidul delta-9-tetrahidrocannabinolic (THCA) și THC, în timp ce se știe că plantele de tip fibră conțin în principal acizi canabinoici, cum ar fi acidul canabigerolic (CBGA) și acidul canabidiolic (CBDA), urmați de formele lor decarboxilate, și anume canabigerolul (CBG) și ancanabidiolul (CBD).

"Există două forme de administrare dacă vorbim de canabis. Una mai frecventă, care este fumată, deci prin fum, prin țigară, pe cale respiratorie și cealaltă pe cale digestivă.

Asta pe cale digestivă este mai rar întâlnită la noi, pentru că ar presupune forma de administrare sub forma unor prăjituri sau în mâncare", a spus George Cristian Curcă, directorul INML, pentru DC Medical.

Continuarea pe DC Medical.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel