Adevărul despre cât de des trebuie spălat, de fapt, părul

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Află în articol cât de des trebuie spălat, de fapt, părul. 

Un raport despre detectarea unei substanțe chimice care cauzează cancer în unele șampoane uscate ar putea să vă facă să vă regândiți rutina de îngrijire a părului. Totuși, experții spun că nu există un răspuns unic pentru cât de des ar trebui să vă spălați părul sau ce puteți face pentru a-l menține cât mai mult timp curat, scrie CNN.

"Unii oameni cred că trebuie să-și spele părul în fiecare zi sau vor avea părul foarte gras", a spus dr. Anthony Rossi, asistent dermatolog la Memorial Sloan Kettering Cancer Center din New York City și coleg la Asociația Academiei Americane de Dermatologie.

"Dacă își oferă o șansă, ei pot vedea că de fapt nu au acel scalp sau păr gras de fiecare dată când decid să își spele părul", a mai spus acesta.

Cât de des ar trebui să vă spălați pe cap, depinde de mai mulți factori, inclusiv tipul și stilul părului, cât de gras tinde să devină scalpul și nivelul de activitate.

"Este un fel de efort personal", a spus Rossi.

Spălarea prea des poate usca și plictisi părul, în timp ce acumularea de ulei de la spălarea insuficientă poate duce, de asemenea, la miros neplăcut și mătreață. Iată cum să-ți dai seama ce funcționează pentru tine.

Când trebuie să îți speli părul

Rossi le spune în general pacienților săi că ar trebui să-și spele părul o dată sau de două ori pe săptămână. Dar dacă ați avut tratamente chimice care vă pot face părul mai uscat - cum ar fi decolorant, este posibil să doriți să-l spălați mai puțin de o dată pe săptămână pentru a evita ruperea firelor, a spus el.

Dacă scalpul tău este foarte gras, ar putea fi necesar să-l speli o dată pe zi, conform site-ului web al Asociației Americane de Dermatologie. Vârsta ta poate juca și ea un rol.

"În timpul pubertății avem această creștere a hormonilor și, astfel, glandele sebe pot deveni mărite. Este un motiv pentru care adolescenții fac acnee", a spus Rossi.

"Copiii s-ar putea confrunta mai des cu un scalp gras, așa că spălarea mai des a părului ar putea fi utilă", a adăugat el.

Scalpul nostru produce mai puțin ulei pe măsură ce îmbătrânim, potrivit asociației.

Părul tău ar putea fi mai predispus să se usuce sau să se rupă dacă este ondulat. Dacă îl speli prea des acest lucru poate fo agravat, așa că părul gros și creț, în general, nu trebuie spălat zilnic și uneori nici săptămânal. Totuși, ar trebui să-l spălați cel puțin o dată la două-trei săptămâni pentru a vă menține scalpul curat și sănătos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel