Sunt mai buni porcii crescuți la curte decât cei din ferme?
Preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc, Ioan Ladoşi, a vorbit, la DC Anima, despre carnea de porc, plecând de la exemplul din China, unde există ferme de porci pe șapte etaje. ”La acest moment, au apărut încă vreo trei în China. O singură fermă de acest fel produce de două ori mai mulți porci decât produce România în total. Deci este o uzină” a explicat Ioan Ladoşi.
”Foarte multe lucruri care pot fi și sunt controversate. Pentru că, în esență, acele ferme sunt niște afaceri enorme” a subliniat președintele Asociației Producătorilor de Carne de Porc.
Sistemul are și o parte bună, porcii trăind în condiții urmărite cu scrupulozitate, inclusiv cu ajutorul inteligenței artificiale. Însă unde devin lucrurile controversate?
Citește mai mult pe DCNewsTV, unde afli și unde apare problema cu porcii crescuți în ogradă, unde controversele sunt mult mai mari.
Te-ar putea interesa și:
EXCLUSIV Cea mai bună carne de porc NU este cea din România. Țara care este pe primul loc în Europa, dezvăluită chiar de Sorin Minea, de la Romalimenta
România acoperă doar 20% din cererea de carne de porc, din cauza pestei porcine. Și nici nu se poate lăuda cu cea mai bună carne.
Preşedintele Romalimenta, Sorin Minea, a vorbit despre carnea de porc, pentru DCNews și DCBusiness. Întrebat de Mihai Ciobanu dacă este adevărat că ”porcul românesc este mai bun”, Sorin Minea a răspuns ferm: ”Carnea de porc din Spania este pe primul loc în Europa, este cea mai bună carne la ora actuală, mai ales carnea de porc adult”. Citește mai mult aici
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu