Martorii pot greși, de la aprecierea distanțelor până la stabilirea culorii unui vehicol în mișcare. Înregistrăile audio/video pot fi procesate pe smartphone, nici nu trebuie să mergi acasă, la un calculator. Fără alte dovezi, am unele dubii privind autenticitatea înregistrării difuzate de Digi24.
Poate fi reală, dar la fel de bine s-ar putea ca postului de televiziune să i se fi livrat o făcătură. De fapt, înregistrarea nu mai e reluată, de către televiziuni: o fi teama de CNA, în caz că rudele victimelor fac reclamație...S-or fi gândit, și alții, că este ciudat să nu se vadă nimic pe lac, dar să se audă atât de clar. La cinci sute de metri?!
Cert este un singur lucru. Avem, din nou, un accident ca acela din Apuseni. Și același rezultat. Vom citi rapoartele, vom asculta explicațiile. Unii arată cu degetul, fără să mai aștepte, la Raed Arafat. Nu e corect.
La fel de riscant este și mitul Raed Arafat. Lumea a ieșit în stradă pentru Arafat . Demolându-l pe inamicul acestuia, care fusese, cu ceva vreme în urmă, cel mai iubit fiu al poporului. La fel ca mulți alții, înaintea sa.
Ca națiune, trăim cu iluzia că un singur om poate schimba totul, că e atât de simplu să reformezi un sistem, doar să ajungă cine trebuie la vârf și, gata. Este opusul democrației, această eternă căutare a omului providențial. Ce ușor pare: îl investești pe unul cu statutul de erou, îi dai totul pe mână și tu te culci pe o ureche. Dacă nu se ridică la înălțimea așteptărilor, fostul erou devine inamic public.
Sper să nu fie cazul cu fondatorul SMURD. Și nici cu alt erou-salvator, aproape mitizat, azi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu