Cercetătorii au arătat că Vitamina D este benefică în lupta cu virusul SARS-CoV-2. Iată ce alimente o conțin și ce trebuie să știi.
Vitamina D a ajuns în prim-plan odată cu pandemia de COVID-19 și, potrivit mai multor studii, este extrem de benefică în lupta împotriva virusului.
Rolul Vitaminei D nu poate fi contestat, iar acest element regleaza absobtia de calciu si fosfor în organism și are grijă ca sistemul imunitar să funcționeze cât mai bine.
Spre exemplu, femeile până în 70 de ani au nevoie zilnic, de aproximativ, 600 de UI (unități internaționale), iar la cele trecute de aceasta vârstă, chiar 800 UI.
Pentru obținerea acestor doze, ar fi nevoie ca o femeie să stea la soare câte o oră, pe săptămână, fără aplicarea de produse cu protecție.
Citește și: ASTA spune totul. Cât de benefică este, de fapt, Vitamina D, în RĂZBOIUL cu COVID-19. Trebuie să ȘTII
1. Iaurtul
2. Brânzeturile
3. Ciupercile
4. Peştele, dar nu oricare, ci cel gras sau Hering, Somon, Ton sau Haribut
5. Ouă
6. Carnea de porc
7. Uleiul de ficat de cod
8. Cerealele fortificate
9. Tofu
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News