EXCLUSIV  ADIO DIETĂ. De ce trebuie să mâncăm de trei ori pe zi și să avem două gustări

Doru Negru, medic primar Diabet, Nutriție și Boli metabolice, la Sanador, a vorbit despre importanța celor trei mese pe zi.


"Tot ce vârâm pe sub nas şi trece dincolo de beregată, că am înghiţit, are doar două posibilităţi: se arde sau se depune. Ca să arzi, ai trei ceasuri. Tot ce nu ai ars în alea trei ceasuri se depune şi din depozit nu se mai scoate. De-aia mâncăm la 3-4 ore, trei mese principale şi două gustărele, ca să păcălim organismul că primeşte, să nu îşi declanşeze mecanismele de economisire, dar el să primească o idee mai puţin decât mâncăm, să piardă.

În acelaşi timp, aportul de hidraţi de carbon, zaharuri, fiind mai mic, organismul nu se poate "desdulci" de la o cantitate venită odată, dar aceeaşi cantitate împărțită în cinci face faţă", a explicat medicul Doru Negru, într-un interviu pentru DCNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel