EXCLUSIV  Adio, mașini în București? Ce spune Nicușor Dan

arhivă
arhivă

Cea mai mare problemă din București este traficul.

Oamenii care locuiesc în București sau lângă Capitală au ajuns să petreacă aproximativ trei-patru ore - dus-întors - pe zi - de acasă la serviciu. Traficul aglomerat din București este un aspect binecunoscut al vieții urbane în capitala României. Cu o populație în creștere și o infrastructură rutieră care nu s-a putut adapta în totalitate la această creștere, congestionarea traficului este o problemă majoră în oraș.

În timpul orelor de vârf, străzile principale și arterele rutiere se umplu rapid cu mașini, ceea ce duce la întârzieri semnificative și frustrare pentru șoferi. Factori precum numărul mare de autovehicule personale, lipsa unor sisteme de transport public eficiente și insuficienta dezvoltare a infrastructurii rutiere sunt câteva dintre motivele principale ale congestiei. Practic, Bucureștiul a devenit o imensă parcare. Nimeni nu merge, doar stă. Traficul aglomerat rămâne o provocare pentru locuitorii din București, iar găsirea unor soluții durabile și eficiente rămâne o prioritate pentru autorități și comunitatea locală.

Bogdan Chirieac l-a întrebat pe Nicușor Dan cum și când rezolvă problema traficului.

„Robert Negoiță, primarul de la Sectorul 3, a făcut două poduri în cinci luni. Aveți în vedere să continuați și dumneavoastră cu astfel de poduri / pasaje? Mă gândesc că ar ajuta”, a zis analistul politic.

Cea mai importantă soluție pentru traficul din București este transportul în comun. O spune Nicușor Dan într-un interviu exclusiv DC News.

„Cele două (nr. - făcute de Robert Negoiță) sunt utile, dar... haideți să o luăm pe rând. Anul 2023 a fost un an foarte bun pentru traficul din București. Noi cu Sectorul 2 am făcut Podul de la Doamna Ghica, Daniel Băluță, primarul de la Sectorul 4, a făcut acel pod de la Metalurgiei și Robert Negoiță a făcut cele două poduri la ieșirea de pe zona Pallady, ieșirea către Constanța. Dar traficul din București nu s-a schimbat considerabil, deși s-au făcut patru poduri. Problema traficului au avut orașele din Vestul Europei în anii 1960-1970. Mai întâi au ales soluția greșită - adică lărgirea - apoi și-au dat seama că lucrurile se rezolvă cu transportul în comun. A fost dureros și la ei să mute oamenii din mașină în transportul în comun. Până la urmă, numai transportul în comun poate să rezolve acest lucru. Noi avem progrese pe transportul în comun. Cea mai importantă soluție pentru traficul din București este transportul în comun”, a zis Nicușor Dan la DC News și DC News.

Vedeți mai multe aici:

Youtube video image

CITEȘTE ȘI: Cine a furat România. Cea mai mare propagandă a fost scoasă la iveală:

https://www.dcnews.ro/cine-a-furat-romania-cea-mai-mare-propaganda-a-fost-scoasa-la-iveala_957828.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel