Adio Ozempic! Ce să mănânci la micul dejun ca să slăbești natural

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @anilorac
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @anilorac

Nu este recomandat sa recurgi la medicamente pentru a pierde în greutate, deoarece pot avea un efect destul de negativ. Cheia pentru pierderea în greutate este întotdeauna o alimentație echilibrată, combinată cu câteva sfaturi utile pentru un stil de viață sănătos.

În urma apariției pe piața farmaceutică a medicamentului Ozempic, un medicament prescris pentru persoanele cu diabet de tip 2, mulți au considerat că au găsit panaceul pentru pierderea în greutate. De fapt, stocurile au fost epuizate deoarece era utilizat de multe persoane care nu aveau diabet și care voiau să slăbească rapid și ușor.

Deși Ozempic a avut rezultate excelente în ceea ce privește senzația de sațietate și pierderea în greutate, efectele secundare au determinat multe persoane să-l abandoneze, din cauza efectului de rebound specific multor astfel de medicamente. Astfel, experții subliniază din nou că miracolele nu există și că pentru pierderea în greutate cea mai recomandată, sigură și durabilă soluție este adoptarea unei alimentații corecte.

Pentru a descoperi care sunt produsele deosebit de recomandate încă de la prima oră a zilei, pentru a pune în funcțiune corpul nostru cât mai bine posibil și a menține o greutate sănătoasă, 20minutos.es a intervievat-o pe experta în nutriție Sara Vives.

Ouă: proteine de calitate

Deși toate mesele zilei influențează aportul caloric total, consumul de grăsimi adecvate și echilibrul necesar pentru funcționarea optimă a organismului fără a câștiga în greutate, „micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Recomand ca produs esențial ouăle - la grătar, sub formă de omletă sau fierte - deoarece sunt o sursă de proteine de calitate.” 

Includerea ouălor în dietă este o idee excelentă. Cele două motive principale sunt: au o mare putere de sațietate și proteinele lor îți oferă energie, pregătindu-te pentru exerciții fizice, un complement indispensabil dacă vrei rezultate mai rapide.

Grăsimi sănătoase: avocado și ulei de măsline

Din nou, efectul de sațietate joacă un rol important dacă alegem avocado pentru micul dejun, și din nou, este un aliment extrem de recomandabil datorită conținutului său ridicat de grăsimi sănătoase. El accelerează metabolismul, contribuind astfel la pierderea în greutate.

Bogat în grăsimi monoinsaturate, avocado este un aliment care se recomandă a fi consumat în cantități mici zilnic. Printre componentele sale se numără acidul oleic (același pe care îl conține și uleiul de măsline extra virgin, foarte recomandat de asemenea), vitamina E, un puternic antioxidant, vitamina C și vitamina B6. În total, conține aproximativ 80% apă, făcându-l un aliment foarte hidratant.

Studiile realizate de Universitatea din Illinois în cadrul Societății Americane de Nutriție au demonstrat științific că acest fruct ajută la reducerea grăsimii viscerale la femei, în special în zona abdomenului. De asemenea, contribuie la menținerea sub control a colesterolului LDL și îmbunătățește tranzitul intestinal, esențial în orice dietă pentru pierderea în greutate. 

Roșiile proaspete și aportul de fibră

Fibra prezentă în multe alimente îmbunătățește tranzitul intestinal, reducând absorbția zaharurilor și, astfel, numărul de calorii, fiind esențială pentru efectul de sațietate al oricărui plan alimentar pentru pierderea în greutate. 

Datorită proprietăților sale antioxidante, roșia ajută la eliminarea toxinelor din organism și la echilibrarea nivelurilor de colesterol. Având funcție de aliment detoxifiant, arde grăsimile, așa că adăugarea ei în micul dejun contribuie la slăbire.

Să nu lipsească o bucată de fruct (niciodată sub formă de suc)

Continuând cu aportul de fibră atât de benefic pentru pierderea în greutate, nutriționista ne recomandă să avem mereu la îndemână un fruct. Este de preferat să îl consumăm întreg și cu coajă, deoarece dacă îl stoarcem, vom elimina aproape toată fibra pe care o conține și va exista un vârf glicemic ridicat.

Pâinea integrală, cu maia, și în cantitate mică

Pentru a obține energia de care avem nevoie pentru a face față zilei, nu ar trebui să lipsească un carbohidrat cu absorbție lentă, cum ar fi pâinea integrală cu maia. Aceasta a trecut printr-un proces de fermentare și odihnă care face să fie mai ușoară digerarea sa. În plus, alegând varianta integrală, vom multiplica aportul de fibră, beneficiile fiind cele menționate anterior pentru pierderea în greutate.

Pâinea, având în vedere aceste premise, trebuie consumată în cantitate mică și însoțită de grăsimi sănătoase, cum sunt cele aduse de uleiul de măsline, avocado sau somon.

Un iaurt sau kefir, puterea probioticelor

Din ce în ce mai des întâlnim o alternativă sănătoasă la clasica cană de lapte la mic dejun, cum ar fi kefirul. Bogat în probiotice, la fel ca iaurtul, are capacitatea de a echilibra microbiota intestinală, esențială pentru combaterea constipației, favorizarea digestiei și contribuirea la un tranzit intestinal corect.

Kefirul, bogat în microorganisme „bune” (lactobacili), furnizează calciu, triptofan (un aminoacid esențial pe care corpul nu-l poate produce), proteine și vitaminele K și B. Printre beneficiile sale se numără capacitatea de a reduce nivelul glicemiei în timpul meselor.

Ovăzul, superalimentul indispensabil la mic dejun

Ovăzul este considerat un superaliment datorită cantității de nutrienți de calitate pe care o oferă organismului, printre care se numără proteinele de calitate, fibra, minerale precum fierul, zincul și calciul, antioxidanți precum polifenolii și grăsimi sănătoase mono- și poliinsaturate.

Fundatia Spaniolă de Nutriție (FEN) recomandă consumul acestuia datorită contribuției sale la eliminarea toxinelor și îmbunătățirea florei intestinale. Potrivit unui studiu publicat în The American Journal of Clinical Nutrition, ovăzul conține o fibră solubilă, betaglucan, care ajută la procesarea mai ușoară a alimentelor prin sistemul digestiv.

O mână de nuci

Experții de la Școala de Medicină a Universității Harvard au demonstrat că, în cantități moderate, nucile naturale (neprăjite și fără sare adăugată) sunt esențiale într-o dietă de slăbire. Dar cum pot recomanda consumul de nuci, având în vedere că sunt alimente foarte calorice? 

Nutriționista intervievată, Sara Vives, și majoritatea covârșitoare a experților sunt de acord că un consum de nuci sau migdale crude (în cantități mici) la mic dejun are un efect sănătos, încât acestea se vor transforma în mari aliați dacă dorim să pierdem din greutate.

În plus, nucile sunt pline de beneficii pentru sănătate, precum fibrele solubile pe care le conțin, care îmbunătățesc digestia, și acizii grași omega-3, care sunt deosebit de utili în combaterea inflamațiilor din organism și în întărirea sistemului imunitar, potrivit 20minutos.es

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel