Adio, toxiinfecție! Truc simplu pentru a evita alimentele periculoase în concedii: Adevărata amenințare din farfurie

Fotografie de la Ardalan Hamedani: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/ma-ina-automobil-ochelari-de-vedere-revista-13302778/
Fotografie de la Ardalan Hamedani: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/ma-ina-automobil-ochelari-de-vedere-revista-13302778/

În plin sezon estival, ne bucurăm de mâncărurile delicioase, dar fără a acorda prea multă atenție igienei alimentare. 

Din neatenție, uneori, ne confruntăm cu neplăcutele toxiinfecții alimentare. Însă, DC News vă oferă un truc simplu pentru a evita aceste probleme și a vă bucura pe deplin de vacanțe, fără griji!

Pe timpul perioadei de concedii, românii se bucură fie de plajă, fie de munte și aleg să-și servească masa în diverse restaurante și localuri din oraș. Pentru a evita neplăcutele toxiinfecții alimentare, DC News vă oferă un truc simplu și eficient!

Adevărata amenințare din farfurie: Trucul simplu pentru a evita toxiinfecțiile alimentare

În căutarea unor soluții eficiente pentru a ne proteja sănătatea în timpul vacanțelor și a evita potențialele toxiinfecții alimentare, o soluție simplă iese în evidență. Specialiștii recomandă să acordăm atenție temperaturii la care este ținută mâncarea în restaurantele și autoservirile "împinge-tava".

Conform experților, microbii se dezvoltă în mod periculos la temperaturi de aproximativ 36 de grade Celsius. Astfel, atunci când verificăm preparatele în caserolele din tablă, dacă acestea sunt fierbinți la atingere, în jur de 50 de grade Celsius, riscul de a suferi o toxiinfecție alimentară scade semnificativ.

De asemenea, mâncarea care a fost fiartă și este păstrată la temperaturi de aproximativ 60 de grade Celsius împiedică dezvoltarea microbilor, oferind astfel o protecție suplimentară împotriva posibilelor îmbolnăviri.

Astfel, prin aplicarea acestui truc simplu, putem fi siguri că ne bucurăm de mâncărurile din farfurie în siguranță și că vacanțele noastre vor fi lipsite de griji și neplăceri. Sănătatea noastră contează, iar acest mic gest poate face o mare diferență în menținerea ei intactă în timpul călătoriilor și aventurilor noastre culinare!

Avertisment important: Pericolul ascuns în sosuri!

În timpul verii, trebuie să fim extrem de atenți la alimentația noastră, iar un aspect deosebit de important îl reprezintă sosurile. Acestea, precum și prăjiturile și cremele, trebuie ținute la o temperatură de maximum 8 grade Celsius, adică trebuie să fie păstrate la o temperatură foarte scăzută.

Să luăm ca exemplu prepararea cărnii de șaorma. După ce este gătită, temperatura acesteia scade sub 50 de grade Celsius, ceea ce oferă condiții prielnice pentru dezvoltarea microbilor. De asemenea, sosul de maioneză, care ar trebui ținut în frigider, este adesea lăsat - în multe cazuri - la temperatura de aproximativ 30 de grade Celsius. Această temperatură este prea ridicată pentru sos, iar carnea este prea rece, ceea ce creează un "climat" perfect pentru dezvoltarea bacteriilor.

Prin urmare, este esențial să fim atenți la locurile unde alegem să luăm masa în timpul verii, pentru a nu ne expune riscului de a suferi de toxiinfecții alimentare. O igienă corespunzătoare și păstrarea corectă a alimentelor pot face o diferență semnificativă între o vacanță plăcută și o experiență neplăcută la spital.

VEZI ȘI: Super aliment. Medicul Anca Hâncu: Cred că ar trebui să-i fac reclamă! E senzațional / video - https://www.dcnews.ro/super-aliment-medicul-anca-hancu-cred-ca-ar-trebui-sa-i-fac-reclama-e-senzational-video_922900.html

VEZI ȘI: Alimentul care rezolvă constipația. Are puține calorii. Medic: Oamenii sunt foarte suprinși când le zic - https://www.dcnews.ro/alimentul-care-rezolva-constipatia-are-putine-calorii-medic-oamenii-sunt-foarte-suprinsi-cand-le-zic_922906.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel