Administrația Națională a Penitenciarelor lansează „Twinning Project” pentru reintegrarea deținuților prin fotbal

Sursa foto: Facebook Administrația Națională a Penitenciarelor
Sursa foto: Facebook Administrația Națională a Penitenciarelor

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a lansat „Twinning Project”, un program inovator destinat reintegrării sociale a deținuților din România prin promovarea unui stil de viață sănătos și sportiv.

Proiectul, realizat în colaborare cu Federația Română de Fotbal (FRF), a fost inaugurat pe 7 octombrie 2024, la Penitenciarul București-Jilava. Scopul acestui program este de a dezvolta comportamente prosociale și de a reduce recidiva prin intermediul fotbalului, se arată pe pafina de Facebook a Administrației Nașionale a Penitenciarelor.

Evenimentul de lansare a reunit personalități din cadrul ANP și FRF, printre care s-au numărat Ioana-Mihaela Morar, director general adjunct al ANP, Hilton Freund, CEO al „Twinning Project”, și Florin Șari, managerul Direcției Politici Publice și Responsabilități Sociale din cadrul FRF. De asemenea, la eveniment au participat Sasha Fugazzola, CEO pentru Europa al proiectului, și Marius Dima, antrenor FRF, coordonatorul programului.

În cadrul lansării, deținuții participanți au luat parte la o sesiune de antrenament pe terenul de fotbal al penitenciarului, familiarizându-se cu tehnicile utilizate în proiect. Programul va fi pilotat la Penitenciarul București-Jilava, cu participarea a 17 deținuți, sub îndrumarea unui antrenor desemnat de FRF.

Obiectivele principale ale proiectului includ promovarea unui stil de viață sănătos, dezvoltarea personală prin sport și reducerea recidivei. Deținuții vor fi implicați în sesiuni de fotbal, dar și în ateliere educative și sesiuni de consiliere menite să le faciliteze reintegrarea în societate.

„Twinning Project” a fost implementat cu succes în mai multe țări, inclusiv Regatul Unit, Statele Unite, Italia și Africa de Sud. Evaluat de universități prestigioase precum Oxford și Loughborough, proiectul a demonstrat un impact pozitiv asupra reintegrării sociale a deținuților.

Proiectul pilot din România marchează un pas important în diversificarea intervențiilor pentru deținuți și reflectă dorința ANP de a extinde parteneriatul cu organizațiile sportive, contribuind astfel la reintegrarea persoanelor private de libertate și prevenirea recidivei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Știri recomandate
Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel