Admitere 2024: Mesajul Universității "Ion Mincu" după ce s-a greșit transcrierea rezultatelor după contestații, la Facultatea de Arhitectură

foto: ahivă Ministerul Educației
foto: ahivă Ministerul Educației

A fost semnalată o eroare după afișarea rezultatelor concursului de admitere la Facultatea de Arhitectură din București, eroare care, ulterior, s-a remediat.

Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, prin Comisia Centrală de admitere, numită prin Decizia nr. 391/ 15.05.2024, a comunicat următoarele:

"În urma analizării contestațiilor depuse în cursul zilei de ieri, 22 iulie, după afișarea rezultatelor concursului de admitere la Facultatea de Arhitectură, programul de studii Arhitectură în limba română, Comisia de contestații numită în baza Deciziei nr. 873/ 19.07.2024, a depistat o eroare de procedură privind transcrierea rezultatelor. Precizăm că nu este vorba de o eroare de notare nici a portofoliilor, nici a probei practice, ci doar de corelarea acestor note obținute cu numele candidaților. În acest sens a fost emisă Rezoluția Comisiei de contestații din data de 22.07.2024

Notele nu au fost modificate

În urma emiterii rezoluției, Comisia Tehnică de admitere, sub supravegherea Comisiei Centrale de admitere, a refăcut clasamentul, verificând individual corectitudinea tuturor corelărilor între nota portofoliului, nota probei practice și media bacalaureatului pentru fiecare candidat înscris la toate programele de studiu ale UAUIM. Notele acordate de Comisiile de notare, conform art. 13, alineatul 4 din Metodologia privind organizarea admiterii la ciclurile de studii universitare de licență și de licență și master comasat pentru anul universitar 2024-2025, nu au fost modificate. Clasamentul, rezultat în urma analizării contestațiilor depuse și eliminării erorii de procedură constatate, publicat astăzi, 23.07.2024, reflectă ierarhia corectă a candidaților.

Procedura de analizare a contestațiilor s-a înscris în prevederile Metodologiei privind organizarea admiterii la ciclurile de studii universitare de licență și de licență și master comasat pentru anul universitar 2024-2025, care creează cadrul de lucru pentru Comisia Centrală de admitere, Comisia Tehnică, Comisia de notare portofolii, Comisia de notare a probei practice și Comisia de soluționare a contestațiilor. Metodologia privind organizarea admiterii la ciclurile de studii universitare de licență și de licență și master comasat pentru anul universitar 2024-2025 prevede la Capitolul 5, secțiunea contestații, art. 13, alineatul 6, următoarele: „validitatea modificării mediei finale pentru candidatul căruia i s-a rezolvat favorabil contestația, precum și aducerea acestuia pe poziția corespunzătoare în clasamentul candidaților, după ordinea opțiunilor și a notelor finale de admitere, se face cu toate consecințele ce decurg din aceasta.” Comisia Centrală de admitere a procedat instituțional, prin corectarea erorii care a afectat clasamentul candidaților și afișarea listelor concursului de admitere."

Concurență acerbă la Arhitectură

În acest an, la concursul de admitere la Facultatea de Arhitectură, pentru programul de studii Arhitectură în limba română, au participat 743 de candidați. Evaluarea portofoliilor și a probei practice s-a desfășurat conform Metodologiei pentru admiterea la ciclurile de studii universitare de licență și masterat pentru anul universitar 2024-2025, fără a fi înregistrate erori de procedură. Totuși, în timpul transcrierii rezultatelor în sistemul informatic, dintr-o eroare umană, codul unei planșe secretizate a fost introdus de două ori, ceea ce a dus la decalări în corelarea corectă a notelor pentru unii candidați.

Comisia de contestații a identificat această eroare de transcriere în urma analizării contestațiilor primite. Rezultatele finale ale concursului de admitere pentru programul de Arhitectură în limba română au fost afișate astăzi, 23.07.2024, după ce Comisia Centrală de admitere a corectat complet problemele. Astfel, erorile de transcriere au fost rectifyate, iar notele finale sunt acum corect reflectate pentru fiecare candidat.

Ce a transmis conducerea Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”

În legătură cu această situație fără precedent, precizăm că a fost asumată de către instituția noastră și conducerea acesteia. Deși eroarea nu aparține conducerii, asumarea a însemnat urmarea pașilor procedurali în scopul îndreptării unei situații care a generat nedreptate pentru unii candidați și așteptări nemeritate pentru alții.

De asemenea, vă informăm cu privire la o decizie cu titlu de excepție: Comisia Centrală de admitere a hotărât ca, la cerere, cei care au depus contestație să-și poată vedea planșa de concurs, pentru a se asigura personal de corespondența dintre numele candidatului, planșă și nota scrisă pe planșa de concurs și consemnată în listele cu rezultatele concursului de admitere.


În următoarele zile, pe site-ul universității vor fi afișate rezolvări ale fiecărui subiect, dintre cele care au obținut o notă mare din partea Comisiei de notare, în baza criteriilor de apreciere precizate prin tema de concurs.

"În încheiere, dorim să precizăm că, la celelalte programe de studii, respectiv Arhitectură în limba Engleză, Conservare și Restaurare de Arhitectură – Sibiu, Arhitectură de Interior, Design de produs, Mobilier și amenajări interioare, Urbanism, Peisagistică, Urbanism și Administrarea Teritoriului – Sibiu, în urma reverificărilor tuturor lucrărilor candidaților care au susținut concursul de admitere, clasamentele afișate inițial sunt corecte" se mai arată în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel