Joi, 20 iulie, încep înscrierile la programele universitare de Masterat. Perioada de înscrieri se încheie luni, 24 iulie, la ora 12:00.
Candidații încarcă documentele de concurs pe platforma instituțională.
Academia de Studii Economice din București, liderul învățământului superior economic și de administrație publică din Europa de Sud-Est, scoate la concurs 3902 locuri la programele universitare de MASTERAT, dintre care mai mult de jumătate finanțate de la bugetul de stat.
ASE vine cu o ofertă de 76 de programe universitare de masterat, în limbile română, engleză, franceză sau germană. Facultățile ASE sunt: Administrarea afacerilor, cu predare în limbi străine; Administrație și Management Public; Business și Turism; Bucharest Business School (Școala de Afaceri); Cibernetică, Statistică și Informatică Economică; Contabilitate și Informatică de Gestiune; Drept; Economie Agroalimentară și a Mediului; Economie Teoretică și Aplicată; Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori; Management; Marketing; Relații Economice Internaționale.
Admiterea la programele de masterat se face prin concurs, candidații fiind ierarhizați în funcție de media de admitere, calculată ca medie ponderată între:
- rezultatele obținute la proba de specialitate - 40%(proba de specialitate constă într-un test grilă, iar pentru anumite programe și pentru programul „Comunicare în limba engleză pentru predare și cercetare economică" proba se desfășoară sub forma de interviu de specialitate);
- media examenului de finalizare a studiilor universitare de licență- 60%.
Pentru programele cu predare în limbi străine se susține online un interviu de competență lingvistică cu calificativul admis/respins. Fac excepție candidații care prezintă unul dintre certificatele recunoscute de ASE, sau cei care au absolvit programe de licență organizate în limba straină a programului de masterat pentru care candidează.
Taxa de înscriere este de 250 lei (300 lei pentru programele de studii universitare de masterat organizate de Bucharest Business School) pentru candidații proveniți din România și din alte state membre ale Uniunii Europene, Spațiului Economic European și Confederației Elvețiene și cei care au dobândit protecție internațională în România sau au dobândit un drept de ședere în România. În această taxă de înscriere sunt incluse toate opțiunile aferente unui domeniu. Taxa de înscriere se plătește preferabil pe platforma de înscriere.
În perioada 28 – 31 iulie a.c. candidații își vor confima locul la buget prin depunerea în original a diplomei de bacalaureat și a foii matricole, a diplomei de licență și a suplimentului de diplomă (sau a adeverinței de absolvire), iar în perioada 28 – 30 iulie a.c. candidații își vor confima locul la taxă prin plata sumei de 2500 lei - jumătate din taxa anuală de școlarizare pentru anul I universitar. Pentru operativitatea procesului, se recomandă plata online în platforma de înscriere.
Calendarul Admiterii poate fi consultat pe pagina dedicată Admitere Masterat, unde candidații pot studia planurile de învățământ și fișele de disciplină la fiecare program de studii, pentru a afla ce urmează să studieze la ASE.
Pentru întrebări și informații detaliate despre Admiterea la programele universitare de masterat, candidații au la dispoziție paginile instituționale Admitere Masterat 2023, Facebook, Instagram. La dispoziția candidaților se află adresa de e-mail [email protected].
Vă așteptăm cu drag să deveniți candidații noștri! ASE poate fi alegerea câștigătoare pentru tine!
ASE este o universitate de cercetare avansată şi educaţie, bine poziționată la nivel internaţional, fapt atestat de recentele topuri de prestigiu. Academia de Studii Economice din București se situează, pentru a patra oară consecutiv, pe locul I în România, conform prestigiosului Times Higher Education World University Rankings, ediția 2023, și este singura universitate din țară care se află, pentru al doilea an consecutiv, în top 600 la nivel mondial.
„Facultățile noastre, prin programele de masterat, supuse atenției celor care doresc să continue studiile și în acest ciclu de pregătire, sunt în strânsă corelare cu piața muncii, cu cerințele angajatorilor de pe piață. Avem relații parteneriale foarte solide cu mari angajatori, îi avem prezenți lângă noi în Consiliul Consultativ al universității, precum și la nivelul fiecărei facultăți, îi avem ca lectori la cursurile noastre, ca profesori invitați. Urmărim, prin tot ce facem, să fim în armonie cu cerințele de pe piața muncii de astăzi, ca și în proiecție cu ceea ce vor căuta angajatorii în perioadele următoare. Nu putem să fim și nici nu suntem izolați în spațiile universității; rămânem o universitate deschisă către societate. În fiecare an, solicităm organizațiilor economice partenere să ne transmită propuneri de teme de cercetare, atât pentru cadrele didactice, cât și pentru cercetările doctorale. Dintre acestea, cele mai importante teme sunt alocate facultăților pentru a fi scoase la concurs. Totodată, prin intermediul consiliilor consultative și nu numai, îi invităm pe managerii marilor organizații economice să facă propuneri constructive atunci când elaborăm sau îmbunătățim planurile de învățământ, grilele de competențe, fișele disciplinelor.” a declarat prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rectorul ASE.
ASE urează succes tuturor candidaților!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu