Adolescent de 17 ani, bătut pe stradă pentru că e gay. Homofobia ia amploare în Franța

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Un adolescent de 17 ani din Franța, pe nume Paul, a devenit victima unei agresiuni brutale sâmbătă, 21 septembrie, în Mazamet, un mic oraș din sudul țării, situat în departamentul Tarn.

Incidentul a adus din nou în atenție problema discriminării și violenței îndreptate împotriva comunității LGBTQ+ în Franța, un subiect care continuă să fie o provocare majoră în lupta pentru egalitate și respect.

Conform informațiilor publicate de Le Figaro, Paul a fost atacat în plină zi de un grup de aproximativ 12 indivizi, cu vârste între 13 și 20 de ani. Totul a început în jurul orei 16:30, când Paul și prietena sa, Emma, se îndreptau spre gara din Mazamet. Cei doi adolescenți se întâlniseră cu o cunoștință a tinerei, care, la un moment dat, a întrebat dacă Paul și Emma sunt împreună. Răspunsul lui Paul, care a dezvăluit că „îi plac băieții”, a provocat o reacție neașteptată și agresivă din partea interlocutorului.

Cunoștința a fost vizibil surprinsă de această declarație și a decis să-și sune „verii”. În doar câteva momente, un grup numeros de tineri a ajuns la fața locului și s-a năpustit violent asupra lui Paul. Atacul a fost unul de o cruzime extremă, cei 12 agresori lovindu-l fără milă pe adolescent. Emma a încercat să intervină pentru a-l apăra, însă și ea a fost agresată, suferind răni în urma atacului.

Conform mărturiilor celor două victime, atacul a durat mai mult de un minut, timp în care Paul a fost supus unui val de violență nemiloasă. Din fericire, un bărbat aflat în apropiere, în vârstă de aproximativ 30 de ani, a intervenit și a reușit să alunge atacatorii, punând capăt brutalității. După ce a fost preluat de o patrulă de poliție, Paul a fost transportat la secția de poliție, unde a reușit să identifice trei dintre tinerele implicate în agresiune. Acestea au fost reținute de autorități, alături de un adolescent de 15 ani, cunoscut poliției și justiției pentru acte anterioare de violență, potrivit cotidianului La Dépêche.

Pentru Paul, calvarul nu s-a încheiat odată cu sosirea la secția de poliție. Mama sa, alertată de incident, a venit imediat la secția de poliție pentru a-și lua fiul și a-l duce, împreună cu Emma, la spitalul din Castres, unde au așteptat nu mai puțin de cinci ore pentru a primi îngrijiri medicale. Diagnosticul a fost unul sever: Paul suferise traumatisme craniene, dureri la spate și maxilar, precum și numeroase hematoame. Emma, la rândul său, prezenta răni, dar acestea nu erau la fel de grave ca cele suferite de Paul.

Cu toate acestea, ziua cumplită pentru cei doi adolescenți nu s-a încheiat aici. În mod incredibil, o femeie care pare să aibă legături cu familia unuia dintre agresori s-a strecurat în spital pentru a încerca să intimideze victimele. Aceasta a discutat cu Emma și a luat telefonul acesteia pentru a „organiza un comitet de primire” în fața spitalului, sugerând astfel că se pregătea un nou atac. Personalul spitalului, alertat de această amenințare, a luat măsuri imediate pentru a-i pune pe Paul și Emma în siguranță și a chemat poliția. În ciuda tensiunilor, autoritățile au reușit să prevină un nou incident violent.

Ancheta continuă: patru suspecți minori în custodie

După evenimentele șocante din acea zi, mama lui Paul a depus o plângere oficială, solicitând ca justiția să facă dreptate și să îi pedepsească pe cei vinovați de atacul brutal. Patru dintre agresori, toți minori, au fost luați în custodie de poliție, iar ancheta continuă pentru a stabili toate detaliile acestui atac șocant. Mama lui Paul și-a exprimat speranța că „agresorii vor fi aspru pedepsiți” și că justiția va acționa ferm în acest caz de violență homofobă.

Imediat după publicarea informațiilor despre incident, rețelele de socializare au fost inundate de mesaje de susținere pentru Paul și de condamnare a violenței. Numeroși activiști, politicieni și personalități publice și-au exprimat indignarea față de acest act barbar și au cerut ca autoritățile să ia măsuri rapide și decisive împotriva agresorilor.

Secretarul de stat francez pentru cetățenie și lupta împotriva discriminării, Othman Nasrou, a condamnat ferm atacul, descriindu-l drept un „atac homofob rușinos”. Într-un mesaj postat pe platforma X, Nasrou și-a exprimat sprijinul total pentru Paul și a asigurat publicul că „serviciile statului sunt pe deplin mobilizate pentru a-i identifica pe toți agresorii săi”. De asemenea, mai multe organizații de drepturile omului și de apărare a comunității LGBTQ+ au reacționat, cerând o reformă mai amplă a legislației anti-discriminare și măsuri mai stricte împotriva celor care comit astfel de acte de violență motivată de ură.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel