Doi tineri din Gura Șuții, de 17 și 22 de ani, au fost reținuți de polițiști după ce vineri, 21 octombrie, au snopit în bătaie un adolescent de 19 ani, pe fondul unui conflict spontan.
Cei doi sunt cercetați pentru comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice. Astăzi, vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Găești, în vederea dispunerii unei măsuri preventive, scrie dbonline.ro.
"La data de 25 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 9 Poliție Rurală Mătăsaru, în urma cercetărilor efectuate sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Găești, au reținut pentru 24 de ore doi tineri, în vârstă de 17 și 22 de ani, din Gura Șuții. Cei doi sunt cercetați pentru comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice, fiind bănuiți că la data de 21 octombrie a.c., în timp ce se aflau pe o stradă din localitatea Gura Șuții, pe fondul unui conflict spontan, ar fi agresat un tânăr de 19 ani. În cauză, polițiștii continuă cercetările sub coordonarea procurorului de caz”, se arată într-un comunicat IPJ Dâmbovița.
Citește și:
Bătaie între elevi, la un liceu din Târgoviște. Jandarmii au intervenit
Totul a început după ce unul dintre elevi i-a lovit cu pumnii pe alți doi. În conflict a mai intervenit un coleg al victimelor şi l-a lovit pe agresor. Elevii s-au potolit abia la vederea forțelor de ordine.
"Jandarmii care se aflau în patrulare în zona instituțiilor de învățământ din municipiul Târgoviște au fost sesizați, astăzi, 20 octombrie a.c., de către agentul de pază al unui liceu despre faptul că în unitatea școlară s-a produs un incident.
Având în vedere aspectele semnalate, jandarmii s-au deplasat în zona indicată și au intervenit pentru aplanarea unui conflict produs între mai mulți elevi, care se aflau într-un atelier la ora de practică.
Pe timpul verificărilor efectuate, a reieșit faptul că în urma unui schimb de replici, unul dintre elevi i-a agresat fizic pe alți doi, lovindu-i cu pumnul în zona feței. În altercația creată a mai intervenit un coleg al victimelor și l-a lovit pe agresor. Jandarmii au întocmit acte de sesizare, care au fost înaintate Poliției Municipiului Târgoviște pentru continuarea cercetărilor și aplicarea măsurilor legale.
Siguranța elevilor reprezintă o prioritate pentru Jandarmeria dâmbovițeană, instituție care are stabilite în responsabilitate 17 unități școlare. La nivel județean există o foarte bună colaborare cu directorii instituțiilor de învățământ și personalul care asigură paza și protecția, aceștia cunoscând faptul că în astfel de situații trebuie să apeleze la jandarmi”, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Dâmbovița, potrivit dbonline.ro.
Risc crescut de depresie pentru copiii cu părinți severi. Schimbări la nivel de ADN
Un nou studiu arată însă că metodele ”severe” de parenting sunt cu ”bătaie” foarte lungă și pot duce inclusiv la schimbări ale ADN-ului în cazul celor mici, scrie IFL Science. Cercetarea, prezentată la Congresul Colegiului European de Neuro-psiho-farmacologie (ECNP) de la Viena, arată că riscul de depresie la copiii astfel ”educați” crește în perioada adolescenței, ba chiar și la maturitate. ”Avem câteva indicii că aceste schimbări pot predispune copilul în creștere la depresie. Acest lucru nu se întâmplă în aceeași măsură, dacă copiii au avut o copilărie plăcută”, a explicat psihiatrul Evelien Van Assche, de la Universitatea din Munster, Germania.
Concret, se arată în cercetare, ar fi prea mult să spunem că se produc schimbări la nivelul ADN-ului în urma parentingului ”dur”, dar niște schimbări există. ”ADN-ul rămâne același, dar grupuri chimice suplimentare afectează modul în care sunt citite instrucțiunile din ADN”, a explicat omul de știință. Iar acestea predispun copilul la depresie pe termen lung, mai târziu în viață. Echipa a confirmat acest lucru prin compararea a două grupuri de copii, toți cu vârsta cuprinsă între 12 și 16 ani, care au raportat că au crescut fie cu părinți care i-au susținut și le-au oferit autonomie, fie având parte de o educație dură, care includea pedepse fizice, comportament manipulator și strictețe extremă din partea părinților. Citește mai departe>>
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News