Adolescent palestiniano-american, ucis de forțele de securitate israeliene, în Cisiordania

Sursa foto: AGERPRES
Sursa foto: AGERPRES

Un adolescent palestiniano-american a fost ucis de forțele de securitate israeliene, vineri, în Cisiordania ocupată, au declarat oficiali palestinieni din domeniul sănătății, potrivit Reuters.

Armata israeliană nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii.

Tânărul născut în America avea 17 ani, a declarat unchiul băiatului pentru Reuters, adăugând că incidentul a avut loc în timpul ciocnirilor cu armata israeliană, care au inclus aruncarea cu pietre de către palestinieni.

Agenția oficială palestiniană de știri WAFA a declarat că tânărul a fost ucis de focuri de armă israeliene.

Ministrul de externe german, Annalena Baerbock, îndemna guvernul israelian, acum o săptămână și jumătate, să-i protejeze mai bine pe palestinienii din Cisiordania de atacurile coloniştilor israelieni şi să pedepsească actele de violenţă, transmite dpa.

Pe fondul războiului Israelului din Fâşia Gaza, declanşat ca urmare a atacurilor teroriste asupra statului evreu ale islamiştilor din mişcarea palestiniană Hamas din 7 octombrie, violenţele exercitate de colonişti asupra palestinienilor din Cisiordania au cunoscut o intensificare, notează dpa.

"Este responsabilitatea guvernului israelian să aplice şi să impună domnia legii în cazul în care au loc atacuri asupra oamenilor care trăiesc aici în mod legitim şi sunt atacaţi în mod ilegal", a spus Baerbock în cursul unei vizite într-o comunitate palestiniană din Cisiordania.

Este responsabilitatea armatei israeliene să-i apere pe palestinieni de coloniştii violenţi, a adăugat ea.

Ministrul german de externe a discutat cu locuitori ai satului palestinian al-Mazraa al-Qibliya, la nord-vest de capitala de facto a Cisiordaniei, Ramallah. Satul cu peste 5.000 de locuitori este înconjurat de câteva colonii israeliene.

Unul dintre localnici a afirmat că nu mai poate avea grijă de terenurile pe care cultivă fructe şi legume din cauza coloniştilor. Aceştia l-au lovit în cap şi l-au atacat cu gaz iritant, iar fiicele sale au fost de asemenea atacate, a relatat fostul profesor în vârstă de 70 de ani.

Israelienii au încercat de asemenea să dea foc caselor şi să-l facă să-şi părăsească locuinţa, situată într-o vale între satul palestinian şi colonie, a mai spus acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel