Adoptarea dispozitivelor de tutun încălzit, impact pozitiv asupra reducerii consumului de țigări tradiționale

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Eurispes a prezentat rezultatele unui sondaj din 2023 pe tema „Fumatul: produse noi și reducerea noxelor. Evoluția fenomenului în Italia”.

Majoritatea fumătorilor tradiționali de țigări (68,6%) spun că nu au încercat niciodată să se lase de fumat, în timp ce 31,4% spun că au încercat. În ceea ce privește intenția de a renunța în viitorul apropiat, 27,2% spun că ar trebui să renunțe, dar nu doresc; 26,6% ar trebui să se oprească, dar cred că nu pot face acest lucru; 18,4% ar dori să renunțe, dar nu curând, potrivit Dagospia.

În plus, conform sondajului efectuat în Italia, 15,5% spun că nu doresc deloc să se lase, iar 12,2% intenționează să se lase de fumat în decurs de șase luni. Procentul de fumători care declară că intenționează să renunțe în termen de șase luni față de 2021 este constant.

„Rezultatele investigațiilor noastre – declară președintele Eurispes, Gian Maria Fara – continuă să confirme trei aspecte: primul e că există o constantă. Creșterea numărului de fumători care spun că nu au intenția de a renunța la fumat.

Al doilea este legat de produsele fără ardere, a căror popularitate crește concomitent cu scăderea țigărilor tradiționale. Al treilea aspect se referă la lipsa de informații despre noile produse, conform celor care au participat la sondaje de-a lungul anilor.”

„Adoptarea dispozitivelor de tutun încălzit a reușit să aibă un impact pozitiv asupra reducerii consumului de țigări tradiționale”, se arată în nota Eurispes, care a prezentat unele dintre cele mai importante rezultate apărute în investigațiile din 2023 referitoare la tema „Fumatul: produse noi şi reducerea daunelor.Evoluţia fenomenului în Italia”.

Dispozitivele de tutun încălzit, alternativă la țigările tradiționale

79,5% dintre cei care folosesc tutun încălzit, explică Eurispes, spun că au abandonat țigările tradiționale după ce au trecut la produse fără ardere.

Înainte de a alege produse din tutun încălzit, 87% dintre cei intervievați au fumat țigări tradiționale, 8,8% au fumat țigări electronice, 2,7% au fumat alte produse din tutun tradițional și doar 1,5% nu au folosit niciun produs. Aproape toți consumatorii de tutun încălzit, așadar, îl aleg ca alternativă la un produs de fumat folosit anterior (98,5%), în timp ce foarte puțini îl aleg din prima.

Mai mult, 62,9% dintre fumătorii de tutun încălzit au încercat să renunțe, în timp ce 37,1% nu au încercat niciodată. În ceea ce privește țigările electronice, mai mult de jumătate din eșantion (57,3%) utilizează lichide fără nicotină pentru vaping și 15,5% preferă lichide cu nicotină, în timp ce 27,2% folosesc ambele tipuri de lichide. Pentru a vapa, mai ales cei peste 64 de ani (20%) folosesc lichide cu nicotină, urmați de fumători cu vârsta cuprinsă între 18 și 34 de ani, cu procente în jur de 18%. Cu toate acestea, cei intervievați cu vârste cuprinse între 35 și 44 de ani (61,5%) și grupul de vârstă între 25 și 34 de ani (59,5%) folosesc cel mai mult lichide fără nicotină. Cei care folosesc ambele lichide, însă, sunt de peste 64 de ani (40%).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel