Medicul nutriționist Mihaela Bilic a oferit un sfat pentru iubitorii de ciocolată.
„Orez cu... ciocolată. Toată lumea se simte vinovată când pronunță cuvântul “ciocolată”. Cum să faci să te oprești la 2-3 pătrățele, când e așa de bună?
Vă ofer o idee: discurile de orez expandat cu glazură de ciocolată. Ideal dacă sunt și BIO!
Plusuri:
- amidonul din orez previne creșterea bruscă de glicemie pe care ar produce-o zahărul din ciocolată (din cele 10g glucide, doar 5g e zahăr)
- orezul este expandat (umflat cu aer) și ne dă senzația că mâncăm mult, când de fapt fiecare disc are doar 16,5 grame
- ține de foame mai mult și mai bine decât ciocolata simplă
Minusuri:
-gust ușor ciudat, de carton expandat, care poate nu satisface iubitorii de dulciuri clasice (mult mai concentrate)
-deși nu pare, conțin și ceva grăsime (4g/disc) - noroc că e vorba de unt de cacao”, a precizat Mihaela Bilic pe contul de Instagram.
„Porția corectă: în funcție de siluetă și “buget” caloric, 1-2 discuri (80-160cal) pe post de gustare dulce, de consumat eventual cu un pahar cu lapte cald- efect de liniștire și somn garantat”, a adăugat Mihaela Bilic.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News