Adormirea Maicii Domnului. Ce urări se pot face astăzi. Părintele Eugen Tănăsescu explică

Pexels
Pexels

Părintele Eugen Tănăsescu pune capăt speculațiilor legate de urările potrivite în ziua de Adormirea Maicii Domnului și vorbește despre atitudinea creștinească potrivită acestei zile. 

Ziua de 15 august, când se prăznuiește Adormirea Maicii Domnului,  este un prilej pentru cei care poartă numele Fecioarei Maria și alte derivate să își sărbătorească onomastica. Urarea clasică ”La mulți ani!” s-ar fi zis că este nepotrivită, însă părintele Eugen Tănăsescu explică care este atitudinea creștină potrivită acestei zile de praznic. 

„Sărbătoarea de astăzi este sărbătoarea bucuriei, pentru că Adormirea Maicii Domnului înseamnă mutarea ei cu trupul la ceruri, adică învierea ei. Am putea să o numim «Naşterea Maicii Domnului în Ceruri». Icoana chiar arată cum alături de Maica Domnului este Isus Hristos cu un prunc în braţe, care reprezintă sufletul neprihănit al Fecioarei Maria“, a spus părintele Tănăsescu pentru Adevărul.

Prilej de petrecere - un păcat?

Părintele spune că de acest praznic, precum și la alte sărbători mari ale bisericii, sunt organizate în jurul lăcașelor de cult și în casele creștinilor agape și adunări. De aceea, ”distracţia este îngăduită de Dumnezeu cu scop ziditor. Adică o distracţie care să te relaxeze, să te reconforteze, să te revigoreze, dar în acelaşi timp să te şi crească spiritual. Nu să te degradeze sau dezumanizeze. De la bucurie la dezmăţ este o nuanţă foarte fină la care ar trebui să fim atenţi”. 

Creștinul este liber să facă ceea ce îl zidește

„Creştinul este liber să facă orice îl îmbogăţeşte spiritual, orice îl înfrumuseţează. Tot ceea ce nu te zideşte în interior constituie păcat. Prin urmare, nu ai voie să faci lucruri care te decad spiritual şi trupeşte, cum ar fi să urăşti, să bârfeşti - orice constituie păcat înaintea lui Dumnezeu“ a subliniat părintele.        

Eugen Tănăsescu vrea să scoată în evidență faptul că ”toate sărbătorile creştine au ca fundament bucuria, o bucurie aparte care uneori presupune şi o întristare lumească. În ortodoxie nu există tristeţe. Şi răstignirea lui Hristos, deşi este un moment cumplit, devine bucurie în ortodoxie. Pentru că ea mântuieşte, propăvăduieşte nişte valori care devin idealuri”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel