ADR Vest Timiş, peste 10 milioane de euro care pot fi accesaţi de microîntreprinderi

Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Vest a anunţat, marţi, că mai are la dispoziţie peste 10 milioane de euro pentru microîntreprinderile care au mai puţin de nouă angajaţi, din oraşele din zona de vest a ţării, în cadrul Regio - Programul Operaţional Regional (Regio-POR) 2014-2020.

"Firmele cu mai puţin de nouă angajaţi - microîntreprinderi, care doresc să obţină finanţări europene nerambursabile pentru a construi sau extinde spaţii de producţie ori prestări servicii, pentru a achiziţiona echipamente şi tehnologii noi sunt aşteptate să aplice cu proiecte în cadrul Regio-Programul Operaţional Regional (Regio-POR) 2014-2020. Regiunea Vest are 10,77 milioane euro la dispoziţie în cadrul apelului 2 de proiecte pentru Prioritatea de Investiţii 2.1.A - Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi şi prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri - Microîntreprinderi", arată un comunicat al ADR Vest remis, marţi, Agerpres.

De la deschiderea acestui nou apel de proiecte, din 8 iulie 2019 până în prezent, la nivelul Regiunii Vest au fost depuse doar 28 de proiecte, cu o valoare nerambursabilă de 4,53 milioane euro.

Cererile de finanţare pot fi depuse până în data de 8 noiembrie 2019, ora 12,00, iar apelul de proiecte pentru Prioritatea de Investiţii 2.1.A - Microîntreprinderi este de tip competitiv.

În cadrul Priorităţii de Investiţii 2.1.A - Microîntreprinderi vor putea solicita finanţare societăţile şi societăţile cooperative care se încadrează în categoria microîntreprinderilor, pentru construirea, modernizarea şi extinderea spaţiilor de producţie sau prestare a serviciilor, dotarea cu active corporale, necorporale, inclusiv instrumente de comercializare on-line, pentru investiţii localizate în mediul urban. 

De asemenea, pot aplica microîntreprinderile care au desfăşurat activitate pe o perioadă corespunzătoare cel puţin unui an fiscal integral, nu au avut activitatea suspendată temporar oricând în anul curent depunerii cererii de finanţare şi în anul fiscal anterior şi au înregistrat profit din exploatare (peste 0 lei) în anul fiscal anterior depunerii cererii de finanţare, precum şi cele care au înregistrat un număr mediu de salariaţi de cel puţin 1 în anul fiscal anterior depunerii cererii de finanţare sau au cel puţin un salariat cu normă întreagă pe perioadă nedeterminată, la data depunerii cererii de finanţare.

Valoarea minimă eligibilă a unui proiect este 25.000 de euro, iar valoarea maximă a ajutorului în regim de minimis ce poate fi acordat unei întreprinderi unice din fonduri publice este de 200.000 euro.

Finanţarea nerambursabilă solicitată poate reprezenta cel mult 90% din valoarea eligibilă a proiectului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel