Adrian Mititelul câştigă prima bătălie cu FRF

mititelu
mititelu

Secţia de Contencios Administrativ a Curţii de Apel Bucureşti a respins respins excepţia pe care forul condus de Mircea Sandu a invocat-o, potrivit căreia nu ar emite acte administrative şi, implicit, nu ar fi de utilitate publică.

Mititelu a apelat la instanţele civile pentru a demonstra că dezafilierea Universităţii Craiova a fost o măsură abuzivă, scrie Onlinesport. După ce excepţia invocată de FRF nu a fost luată în calcul, la Curtea de Apel va începe judecarea cazului pe fond. Primul termen al procesului pe fond a fost stabilit pentru luna ianuarie a anului 2012, informează Realitatea.

Potrivit documentului de începere a urmăririi penale, acţiunea procurorilor DNA în acest caz a fost pornită pe baza plângerii penale depuse de Universitatea Craiova pe 16 septembrie 2011. Clubul oltean a cerut începerea urmăririi penale faţă de cei zece membri ai Comitetului Executiv al FRF care au votat dezafilierea Universităţii Craiova, pe care i-a acuzat de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

În motivarea plângerii penale se arată că Mircea Sandu, Dumitru Dragomir, Octavian Goga, Cornel Sfaiţer, Marin Rusen, Ştefan Stana, Cristian Bobar, Paul Costaş, Sorin Ţerbea şi Vasile Avram, membri ai Comitetului Executiv, au adoptat măsura excluderii provizorii a SC Fotbal Club U Craiova SA, în condiţiile în care acest club nu a încălcat în nici un fel Statutul FRF, fără a arăta şi motiva cauzele acestei decizii.

Plângerea penală arată ca gruparea craioveană a suferit un prejudiciu de peste 50 de milioane de euro, reprezentând drepturile federative ale celor 39 de jucători deveniţi liberi de contract şi preluaţi de alte cluburi.

Tot în plângerea penală se arată că Marian Rusen se afla în conflict de interese la luarea deciziei de excludere a Universităţii Craiova. Rusen a votat excluderea, iar formaţia al cărei preşedinte este, Juventus Bucureşti, a luat locul Universităţii din Liga a II-a.

Din actele aflate la dosar, procurorii au ajuns la concluzia că măsura excluderii provizorii a Universităţii Craiova luată de Comitetul Executiv al FRF nu a fost motivată detaliat cu abaterile comise, nespecificându-se în ce constă gravitatea acestor încălcari ale Statutului FRF. Procurorii arată ca hotarârea de excludere a clubului oltean a fost pusă în aplicare imediat, deşi era provizorie şi nedefinitivă, astfel că SC Fotbal Club U Craiova SA nu a avut posibilitatea unei căi de atac înainte de producerea efectelor juridice, în condiţiile în care dreptul la apărare nu poate fi îngrădit sau limitat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel