Fostul internaţional Adrian Mutu a declarat duminică, la Cluj, că cea mai mare bucurie a sa ca fotbalist a fost atunci când a îmbrăcat pentru prima dată tricoul naţionalei, iar unul dintre cele mai triste amintiri a fost când România a ratat calificarea la Campionatul Mondial, într-un meci cu Danemarca.
'Sunt multe momente plăcute, dar cel mai important pentru mine, ca jucător, a fost atunci când am debutat pentru echipa naţională şi am îmbrăcat pentru prima oară tricoul echipei naţionalei.', a spus Mutu.
Video
'Iar mai neplăcute sunt mai multe, sunt diferite înfrângeri de care am avut parte. Una, două care au lăsat semn a fost pierderea meciului cu Danemarca, dacă vă mai aduceţi aminte, pierderea calificării, de fapt, şi atunci când am pierdut la 11 metri, contra lui Glasgow, dacă nu mă înşel, în semifinalele Europa League, când eram la Fiorentina. Au fost două înfrângeri care m-au durut foarte tare; erau două oportunităţi, una de a juca la Mondiale, iar cealaltă, de a juca o finală de Europa League', a declarat Adrian Mutu, într-o conferinţă de presă susţinută alături de Gheorghe Hagi, de fostul său antrenor, Cesare Prandelli şi de fostul său coechipier, Fabio Cannavaro.
Adrian Mutu le-a mulţumit fanilor şi celor care participă la meciul său de retragere.
'Mă bucur că au venit foştii mei colegi de la echipa naţională, dar şi prietenii şi foştii mei colegi din străinătate şi bineînţeles nu putea să lipsească Gheorghe Hagi, idolul copilăriei mele', a mai spus Adrian Mutu.
Gheorghe Hagi a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că Adrian Mutu a fost unul dintre marii jucători ai României.
'Mă bucur să fiu aici la sărbătoarea lui Adi, la meciul său de retragere. Un jucător fantastic, un jucător excelent, o mare personalitae, un număr 10 care a făcut diferenţa în teren, un jucător care a jucat pentru echipa României, care a dat totul şi care a avut succese, pentru că fotbalul înseamnă succes, fotbalul înseamnă performanţă. (...) E unul dintre jucătorii mari ai României şi pentru asta, felicitările mele, respectul meu total', a spus Gheorghe Hagi.
La Cluj-Napoca are loc, în perioada 9-12 iunie, cea de-a treia ediţie Sports Festival, în cadrul căreia este programat, duminică seară, meciul de retragere al lui Adrian Mutu. Vineri a avut loc meciul de retragere al jucătorului de tenis Horia Tecău, eveniment la care a participat şi Simona Halep, iar Patrick Mouratoglou, actualul antrenor al Simonei Halep, a susţinut un masterclass.
Roman Abramovich a cedat clubul Chelsea Londra, iar acum jurnaliştii au realizat un top al transferurilor nereuşite. Printre aceşti jucători s-a regăsit şi Adrian Mutu, adus de la Parma în 2003.
Fostul fotbalist român Adrian Mutu a fost inclus de TuttoMercatoWeb într-o echipă a jucătorilor care au eşuat la Chelsea în perioada în care clubul londonez a fost deţinut de oligarhul rus Roman Abramovici, perioadă încheiată luni.
Transferul lui Mutu a fost "cea mai proastă afacere a lui Chelsea", estimează TuttoMercatoWeb. "Primul an este un eşec, el marchează 10 goluri în toate competiţiile. Al doilea este un coşmar: mai întâi pozitiv la cocaină, apoi rezilierea contractului, în sfârşit o dispută lungă şi foarte costisitoare cu clubul care îi cere românului să restituie o bună parte din preţ", scrie site-ul.
Atacantul român a venit în 2003 la Chelsea de la formaţia italiană Parma.
TuttoMercatoWeb a alcătuit următoarea echipă a jucătorilor care au eşuat la Chelsea în era Abramovici: Kepa Arrizabalaga - Juan Cuadrado, Slobodan Rajkovic, Tal Ben Haim, Abdul-Rahman Baba - Jiri Jarosik, Aleksei Smertin, Juan Sebastian Veron - Andrei Şevcenko, Fernando Torres, Adrian Mutu.
Chelsea a anunţat luni că procesul de vânzare către omul de afaceri american Todd Boehly şi consorţiul său de investitori a fost finalizat, astfel încât gruparea londoneză nu mai aparţine miliardarului rus Roman Abramovici, care a deţinut clubul începând din 2003, scrie Agerpres.
"Se mai citeşte Dostoievski azi, am fost întrebat? Am spus că se citeşte mai multe decât majoritatea scriitorilor contemporani. Pentru că este un nume uriaş, descoperit şi redescoperit de fiecare generaţie. A acumulat un număr uriaş de cititori în timp", a spus Daniel Cristea-Enache.
"Ca să fac o glumă, Mutu citea Dostoievski când era la Chelsea. L-am întrebat atunci ce citeşte şi mi-a zis că Dostoievski. Şi era adevărat. Caracterul universal al lui Dostoievski, al operei lui, mergea până în vestiarul lui Chelsea", a declarat Flaviu Predescu în emisiunea De Ce Citim, de la DC NEWS. Vezi articolul aici!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu