Adrian Năstase a sfătuit-o în 2019 pe Viorica Dăncilă să nu candideze la prezidențiale. I-a propus în schimb, pe altcineva

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Adrian Năstase a dezvăluit o discuție pe care a avut-o cu Viorica Dăncilă, înainte de decizia acesteia de a candida la alegerile prezidențiale. 

Adrian Năstase a povestit că a sfătuit-o pe Viorica Dăncilă să nu candideze la alegerile prezidențiale pentru că va fi învinsă și va pierde și conducerea PSD-ului. Năstase i-ar fi sugerat Vioricăi Dăncilă să-l lase să candideze pe Călin Popescu Tăriceanu.

"Am fost în două rânduri invitat de Viorica Dăncilă la guvern. Am fost, m-am văzut cu ea. Era extraordinar de amabilă și am o relație foarte bună și acum cu ea. A fost presată în mod evident de oamenii din partid și de cei din jurul ei să candideze. Eu i-am spus atunci că este o mare greșeală și că va pierde mult. I-am spus că va pierde și partidul, ceea ce s-a și întâmplat. Am întrebat-o 'de ce nu-l lași pe Tăriceanu să candideze? El își și dorește, nu-l doare foarte tare dacă pierde. Mai e încă un an de guvernare cu partidul, pentru că nu se rupe formula de guvernare'. Ea practic ce-a făcut? A mers pe o variantă pe care i-au impus-o cei din partid. După aceea nu i-au mai acceptat nici măcar ideea de a candida pe o listă în Parlament, ceea ce a fost extrem de nedrept," a spus Adrian Năstase la Antena 3, într-un interviu acordat Mihaelei Bîrzilă. 

Năstase: Nu cred că Ciolacu se va decide înainte de alegerile europarlamentare

Năstase a fost întrebat dacă Marcel Ciolacu i-a cerut un sfat cu privire la o posibilă candidatură la alegerile prezidențiale. 

"Nu, și nu cred că se va hotărî până în ultimul moment, sau mai bine zis, până după alegerile europarlamentare. Pot fi făcute și alte tipuri de calcule: în funcție de un independent care poate lua voturile americanilor, voturile PNL-ului și altele," a spus Adrian Năstase la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel