Adrian Năstase, atac la Vladimir Tismăneanu: După Revoluţie, a apărut o nouă specie de păsări migratoare

Foto: blog Adrian Năstase
Foto: blog Adrian Năstase

După Revoluţie, în România, a apărut o specie nouă de păsări migratoare - cele care migrează cu avionul de la nomenclatura comunistă la excepţionalismul capitalist, a afirmat miercuri fostul premier Adrian Năstase, într-o postare pe blogul personal. 

"După Revolutie, in România, a apărut o specie nouă de păsări migratoare – cele care migreaza cu avionul de la nomenclatura comunistă la exceptionalismul capitalist. Hrănindu-se din finanţări mai mult sau mai puţin oculte, trăiesc din vorbe, dând încontinuu lecţii de morală politică. În funcţie de modă, călătoresc pe tancuri de la vest la est şi invers. Mercenari, dau lecţii de patriotism; oportunişti, dau lecţii de loialitate; avocaţi ai integrităţii absolute, sug banii mogulilor de tot felul. Ştiu că i-am deranjat şi îi deranjez, pe ei şi pe stăpânii lor", a scris Adrian Năstase.

"Imi pare rău, Volodea, dar nu pot accepta lectii de la tine. Oricum, data viitoare când mai treci prin fata Muzeului Hărtilor Vechi – care cuprinde colectia de hărti pe care eu am donat-o statului român – nu te limita să faci poze plăcii de la intrare. Fă un efort si vizitează-l. Biletul nu e scump si poate fi plătit si in dolari. Apropo, pe când o nouă carte cu Ion Iliescu?

Comentariile fostului premier au fost făcute în contextul în care Institutul Cultural Român a găzduit, marţi, lansarea albumului bilingv Descriptio Danubii. Hărţile Dunării în patru secole de cartografie, publicat în parteneriat de Editura ICR şi Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi.

'Albumul valorifică într-o concepţie vizuală de excepţie piese rare aflate în patrimoniul Muzeului Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi, unul dintre puţinele muzee cu specific cartografic din Europa şi din lume. Cele 86 de hărţi ale Dunării europene prezentate în volum sunt creaţia marilor maeştri cartografi aparţinând diverselor epoci şi şcoli, de la Munster, Vischer, Ortelius până la cartografi mai recenţi, din secolele al XVIII-lea şi al XIX-lea - Homann, Nicolas de Fer, Hasius, Wolf, Fesca ş.a.

[citeste si]

Hărţile şi gravurile vechi, repere ale evoluţiei României şi a celorlalte naţiuni în context european, constituie un veritabil document istoric, geografic şi cultural. Consultantul ştiinţific al lucrării este prof. Ion Ciortan, expert cartograf, iar versiunea în limba engleză a fost realizată de Samuel Onn', a precizat Adrian Năstase. 

Adrian Năstase a făcut  referire la Vladimir Tismăneanu (Volodea), pentru atacul acestuia la adresa ICR, pentru promovarea fostului premier și a Muzeului Național al Hărților și Cărților Vechi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel