Adrian Năstase, concluzii după desecretizarea documentelor CSAT: A fost o fraudă gravă. Evident că trebuie reluat primul tur al alegerilor

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Adrian Năstase a postat pe blogul său un comentariu amplu după desecretizarea documentelor CSAT.

CSAT a produs ieri probele fraudării grave a alegerilor din turul unu al prezidențialelor. Mai bine mai târziu decât niciodată. Desecretizarea unor documente de la MAI, SIE, SRI și STS (se pare că documentele de la serviciul specializat al MAPN nu au ajuns acolo) au zguduit Departamentul de stat al Statelor Unite.

În declarația purtătorului de cuvânt al Departamentului de stat, distribuită la câteva minute după desecretizarea documentelor la București, se arată: ” Suntem preocupați de raportul CSAT privind implicarea Rusiei în activităti cibernetice maligne determinate să influențeze integritatea procesului electoral românesc. Datele prezentate în raport trebuie să fie pe deplin investigate pentru a asigura integritatea procesului electoral din România.” Mi se pare o indicație foarte clară pentru reluarea primului tur, care a creat atâta îngrijorare în întreagă lume. Și gânditi-vă, raportul CSAT din România pare a fi, în materia democrației, al doilea eveniment ca importanță după grațierea de către președintele Biden a fiului său! În plus, a fost prins, chiar ieri, columbianul – spion rus – care se plimba prin România, de ceva timp, cu gânduri teroriste.

"Eu nu am spus că voi vota cu Călin Georgescu. E adevărat, această părea soluția, prin excludere, dacă nu votăm cu Lasconi. Dar nu era singura"

Ne putem pune însă întrebarea dacă membrii CSAT pot fi acuzați de tăinuire, în condițiile în care nu au desecretizat imediat aceste documente zdrobitoare și nu le-au trimis la BEC și la CCR? Acum însă aceste documente sunt publice, iar BEC va putea să se autosesizeze și să decidă reluarea primului tur, retrăgându-l pe Călin Georgescu de pe listă care, așa cum au arătat instituțiile statului și mai multe televiziuni, este un pericol pentru noi și pentru partenerul strategic.

M-aș fi așteptat ca Marcel Ciolacu, direct vizat de fraudă de la primul tur, să ceară el reluarea alegerilor pentru că, evident, el a fost cel dezavantajat. În schimb, a ales să o sustină, la un eventual tur doi, pe Elena Lăsconi, reprezentanta unui partid care, ani la rândul, a acuzat PSD că este o gașcă de mafioți, hoți, penali, anti-europeni și multe altele. Nu știu însă care au fost rațiunile sale așa încât nu vreau să-l judec.

Vreau să precizez care va fi poziția mea dacă nu va fi reluat turul unu și se va continuă, duminică, cu turul doi.

Am anunțat deja că nu voi vota, în niciun caz cu Elena Lăsconi. Sunt numeroase argumente legate de lipsa unor calități necesare unui președinte (în opinia mea), dar și argumente legate de structura pe care se bazează – legăturile cu organizațiile lui Soros, legăturile cu Băsescu (vă aduceți aminte de acuzațiile de fraudă de la prezidențialele din 2004 – orchestrate cam de aceleași echipe), de stigmatizările gen „ciumă roșie”, plăcuțele suedeze, mafioți, hoți, penali, corupți pentru membrii PSD? Inclusiv motive personale – condamnări cu finalitate politică, retragerea decorației acordate pentru aderarea la NATO și la UE – temele confruntării cu Călin Georgescu?! Aceasta să fie pentru PSD formula alternativă la Băsescu și Iohannis? Și cu posibilitatea realizării unei punți între Cotroceni și viitorul guvern Lasconi/USR? Sigur, bancul cu ursul și cu iepurașul își păstrează actualitatea.

Eu nu am spus că voi vota cu Călin Georgescu. E adevărat, această părea soluția, prin excludere, dacă nu votăm cu Lasconi. Dar nu era singura. L-am urmărit în câteva emisiuni pe candidatul Georgescu. Nu m-a impresionat. Spre exemplu, utilizarea de sute de ori a cuvântului „popor”, ca răspuns la orice întrebare, mi se pare enervantă. În plus, lipsa de fermitate în afirmarea unor poziții poate fi preocupantă. Și multe altele – interpretări incorecte ale Constituției, evitarea unor răspunsuri tranșante, etc. Nu știu dacă Rusia este în spatele său, sau organizații din Rusia sau poate din România. Eu însă nu mă simt reprezentat de niciunul dintre cei doi candidați, așa incât nu voi merge, duminică, la vot.

Pentru duminică, Dumnezeu pare că-i spune lui Adam (cetătean român din țară sau din diasporă) „Adam, alegeți o presedintă!”, a scris Adrian Năstase pe blogul său.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie
Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel