Adrian Năstase dezvăluie strategia cu care PDL speră să supraviețuiască epocii Boc

Adrian-Nastase
Adrian-Nastase

Adrian Năstase a dezvăluit câteva puncte din programul de supraviețuire politică a democrat liberalilor.  PDL urmăreşte ocuparea scenei de dreapta simultan cu reinventarea partidului, pentru a limita consecinţele electorale negative ale guvernării, iar Congresul constituie ocazia de a demara un proces de reinventare a PDL, a spus Adrian Năstase, într-o analiză  postată pe blogul personal.

Separarea funcţiei de preşedinte al partidului de cea de prim ministru (în cadrul PDL - n.r.), promovarea în funcţii de conducere a unor persoane neimplicate în actul de guvernare şi schimbarea denumirii partidului (Partidul Popular Român) sunt doar câteva dintre soluţiile vehiculate. Alături de alte tehnici de comunicare şi manipulare, acestea pot repoziţiona vehiculul portocaliu (dacă nu se schimbă şi culoarea). Reforma şi sacrificiul pentru România vor fi cuvintele de ordine în discursul PDL, a opinat Năstase.

Blaga nu va fi lăsat de Băsescu să candideze la Congres

Liderul CN al PSD este de părere că, în cadrul Congresului PDL, se va tranşa lupta internă, fie prin victoria unei grupări, fie printr-un armistiţiu al acestora în vederea strângerii rândurilor pentru anul electoral. Năstase crede că Blaga ar putea reconcilia PDL cu restul scenei politice, dar nu va fi lăsat de Traian Băsescu să candideze. În opinia liderului CN al PSD, punctele tari ale democrat-liberalilor ţin de resursele economice şi instituţionale aflate în slujba lor, de echipa de comunicare şi de capacitatea de a stabili sistemul electoral, iar punctele slabe sunt legate de incompetenţa profundă a resurselor umane. Bugetul de stat a fost stabilit pe o multidudine de proiecte locale, mărunte, dar cu efecte electorale (renovări de şcoli, grădiniţe, astfaltări etc.). Rezerva bugetară aflată la dispoziţia primului ministru este printre cele mai mari surse de finanţare. (...) PDL porneşte la drum sub deviza ”singur împotriva tuturor”, o deviză potrivită pentru victimizare şi manipulare, a precizat  Năstase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel