Fostul premier, Adrian Năstase, a postat, astăzi, pe blogul personal, că el este "vinovat" de faptul că Traian Băsescu s-a simţit jignit în calitate de preşedinte al României.
"Recunosc, sunt vinovat: în toţi aceşti ani, eu sunt cel care l-a umilit pe Traian Băsescu. Eu l-am forţat, în 2004, în campania prezidenţială, pe Traian Băsescu să-l înlocuiască pe Theodor Stolojan şi să plângă din cauza asta.
Eu l-am făcut pe Traian Băsescu să îmi construiască, prin procurorii săi, vreo 40-50 de dosare din care, de-a lungul acestor ani, nu s-a ales mai nimic. Eu m-am gândit să merg la tribunal de vreo 200 de ori în ultimii ani, doar pentru a socializa cu judecători şi procurori pe care Traian Băsescu nu i-a sunat niciodată personal ", a notat ironic Adrian Nastase pe blog.
Năstase continuă analiza aparatului bugetar în timpul mandatelor lui Traian Băsescu.
"Eu am lăsat, în 2004, România cu vreo 800 de mii de salariaţi bugetari, pentru ca, în perioada sa de guvernare, Traian Băsescu să crească numarul lor spre 1,4 milioane, pentru a avea de unde să îl scada acum, la 1,1 milioane", ceea ce l-a "umilit din nou" pe şeful statului", arată liderul PSD.
De asemenea, Năstase adaugă că nu afost singura persoană care a dorit să-l umilească pe Băsescu.
"Jurnalista pe care a făcut-o "ţigancă împuţită" l-a umilit enorm pe preşedinte, forţându-l să se ducă la consiliul anti-discriminare, pentru a da explicaţii; cum de nu s-a gândit ziarista respectivă la ce umilinţe îl va supune pe preşedinte? Regele Mihai îl cam umileşte pe Traian Băsescu prin faptul că există, prin actele şi gesturile sale istorice, care îl forţează pe Traian Băsescu să creeze alternative regale, ceea ce, pentru el, este o mare umilinţă", scrie Năstase.
"Jurnalistii de la Antene l-au umilit extraordinar pe Traian Basescu, dar nu prin acuzatiile si dezvaluirile normale pe care le fac, ci prin aceea ca, pentru a la contracara mesajul, Traian Basescu este nevoit sa apeleze la prietenii de la CNA, chiar sa mareasca numarul lor, sa afle ca au fost amenintati cu moartea sau chiar sa introduca in strategia de siguranta nationala presa, cu totul, ca amenintare la adresa sigurantei nationale a Romaniei".
"Are şi el dreptul la adulaţie, la cultul personalităţii, la o realitate paralelă, la camarilă şi la oameni care să îl ajute să depăşească mai uşor impactul nefericit al realităţii. Sigur că există soluţii electorale iar eu sugerez că "ieşirea din umilinţă" a preşedintelui (ca să folosesc un stil de exprimare de tip prezidenţial) să se facă democratic, rapid şi fără dureri", a conchis fostul premier.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News