Adrian Năstase: Pentru mine, ieșirea din hibernare se face foarte greu

adrian_nastase
adrian_nastase

Adrian Năstase a postat pe blog un articol în care a expus motivele din cauza cărora îi este greu să iasă din hibernare într-o lume caracterizată de sărăcie, scandal și neîncredere într-un viitor mai bun. "Încerc să ies, încet, din hibernare. Mai întâi, privesc in jur", și-a început fostul premier destăinuirea.

În timpul întâlnirilor cu prieteni, dar și la televizor, fostul premier spune că sunt aceleași teme: "procurori, justiție, CSM, restituiri, proprietăți, controale, cheltuielile parlamentarilor, incendii, accidente de motocicletă, SMURD, din când în când inundații, șosele găurite, Oltchim, ce făcea Ceaușescu, ce cântărete îi plăceau, cum a trădat Pacepa. Picanterii, multe stenograme, subiecte „incendiare”, „explozive”, tipe importate care sparg cărămizi cu sânii, două zile pe săptămână Suleyman, în rest seriale coreene". În tot acest vălmășag de teme mioritice, "Europa își devorează băncile" în contextul alegerilor parlamentare, care vor crea comisii ce vor hotărî cui "să-i întocmească MCV-uri".

În plus, scrie Adrian Năstase, "economia merge prost", "Europa se împarte în grupuri de interese", de stânga sau de dreapta.

Miliardarii de carton și romii care supraviețuiesc din scormonirea fierului vechi 

Adrian Năstase subliniază că statul român nu știe să gestioneze economia și că privatizările în masă au creat "miliardari de carton", care așa cum și-au câștigat banii, așa i-au pierdut în cazinouri și pe mașini scumpe. Adaugă "Mă uit cu ciudă la faptul că nu mai vindem nici măcar „mobila” din casă ci fierul vechi, scormonit  peste tot de familiile tot mai numeroase de romi ce nu au surse de supraviețuire".

Neîncredere în viitor

În contextul noului val de privatizări îl găsește vinovat pe Traian Băsescu pentru împrumutul celor 20 de miliarde de dolari de la FMI. Fostul premier spune că Guvernul ar trebui să dea o ordonanță de urgență prin care să stabilească că "în companiile strategice privatizate, indiferent de proporția acțiunilor deținute de stat și indiferent de eventuale măriri de capital, statul deține o acțiune de aur pentru deciziile strategice".

Situația prezentată de fostul premier îl face să iasă greu din hibernare. El spune că ar vrea să vadă "cum se instalează încrederea că viitorul va fi mai bun". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel