Adrian Rădulescu, preşedintele Asociaţiei Fermierilor din România, a murit. Avea 66 de ani și se pare că organele i-au cedat unul după altul, iar când a ajuns la spital, a fost prea târziu pentru a-i mai fi salvată viața.
Vezi și: România TV: A murit Adrian Rădulescu, preşedintele Asociaţiei Fermierilor din România
Informația a fost confirmată pentru DCNews din PMP. Moartea lui Adrian Rădulescu, bun cunoscător al pământului românesc, este un șoc pentru toată lumea, cu atât mai mult cu cât acesta a fost activ până-n ultima clipă, inclusiv în aparițiile TV. Ultima oară, Adrian Rădulescu a fost în studioul DCNews în iulie 2020 și vă invităm să urmăriți ultimul interviu pe care ni l-a acordat.
Ultima declarație exclusivă pentru DCNews a fost dată la finalul lui aprilie, în urmă cu aproape o lună, când a vorbit despre irigații și PNRR:
"Noi confundăm lucrurile făcute pentru agricultură cu agricultorii. Nu. Noi, ca agricultori, de mâine, facem cum fac toţi: scumpim pâinea, laptele, untul, scumpim tot. Toate aceste forme de sprijin, în orice societate civilizată, sunt date pentru a păstra un nivel decent. Nu poţi să dai subvenţie numai unuia şi altuia nu. Eu înnebunesc când aud că se dau bani la agricultori! Agricultura este domeniul care creează subzistenţa poporului român”.
Vezi aici mai mult: EXCLUSIV Fără bani de irigaţii în PNRR. Adrian Rădulescu, AFR: Îi aruncă USR din noul Boeing. O mare problemă pentru ţară...
”Tot am auzit de revigorarea satului românesc, să aducem tinerii înapoi în sat. Oameni buni, să înţelegem că totul este economic. De ce se duc la recoltat de sparanghel în Germania? Pentru că, aşa cum spuneau toţi, câştigă atât. De ce să se întoarcă în statul românesc? Pentru că el trebuie să ştie cât va câştiga. Trebuie să ştie că 'mă întorc acasă, pun cultura asta, mi-o ia cooperativa X, mi-o comercializează, îmi dă produse. Eu am o singură problemă, să produc! Spre deosebire de Germania, unde eram forţă de muncă, aici sunt şi proprietar. Dar eu şi familia mea trebuie să câştigăm cel puţin 2000 de euro pe lună'.
Ne trebuie şi o barieră a impozitării. O familie din mediul rural nu trebuie impozitată decât de la venituri de peste 20.000-22.000 de euro în sus. Până acolo, lasă-l, că altfel nu poate trăi, nu se poate dezvolta. Avem impresia că dacă punem impozit pe micul agricultor strângem bani şi ne îmbogăţim. Nici pe departe. Nu se înţelege că orice marfă, în final, trebuie să ajungă printr-o filieră a lanţului pe produs la impozitare” spunea Adrian Rădulescu, în interviul video de mai sus.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News