Adrian Sobaru, angajat al TVR, care a sărit în 2010 de la balconul sălii de plen a Parlamentului într-o tentativă de sinucidere în semn de protest, a intrat, miercuri, cu mașina într-un gard al Guvernului. Potrivit primelor informații, el se stropise înainte cu benzină.
Miercuri, Adrian Sobaru se afla singur într-o mașină, când a forţat bariera de intrare în curtea Guvernului, prin zona de acces a demnitarilor. A rupt bariera şi a ajuns cu maşina în faţa Palatului Victoria. Adrian Sobaru a fost imobilizat şi încătuşat de jandarmi şi SPP-işti. Bărbatul a fost dus cu duba de poliţie la Secţia 1 din Bucureşti, fiind acuzat de distrugere.
"Vă place cum arată țara asta?", ar fi strigat Adrian Sobaru, potrivit martorilor, citați de Mediafax.
Adrian Sobaru, angajat ca electrician la știrile TVR, s-a aruncat în 23 decembrie 2010 de la unul din balcoanele sălii de plen a Parlamentului în timp ce era dezbătută moțiunea de cenzură. În timpul saltului a strigat "Pentru tine Boc!". Atunci, el a invocat că i s-a tăiat ajutorul de însoţitor pentru persoană cu handicap pe care îl avea pentru fiul său, bolnav de autism. În decembrie 2012, Adrian Sobaru a primit un punctaj foarte slab la evaluările angajaţilor din TVR, dar nu a fost disponibilizat şi nici inclus pe lista cazurilor sociale.
Contactat de Antena 3, pe telefonul lui Adrian Sobaru a răspuns soția acestuia, care a precizat că nu știa nimic și a început să plângă.
"Un asemenea gest se naște din revoltă și eșec personal. Este un om cu o sensibilitate deosebită și cu o situație personală specială. Adrian Sobaru trăiește dimensiunea eșecului și a refuzului de a fi auzit. (...) Ar trebui să existe o înțelegere mai mare față de acest om, ca să nu devină un revoltat de serviciu. Acestui om nu i s-a acordat suficient de multă importanță", a spus Hanibal Dumitrașcu, la Antena 3.
"Asistăm la acest comportament parasuicidal", a completat psihologul. Potrivit reporterului Antena 3, Adrian Sobaru se stropise anterior cu benzină.
"Gestul lui Sobaru denotă o personalitate demonstrativă, care trebuie să-și arate în public suferința lui. Nu o face în tăcere, în liniște, ci acționează astfel de dragul de a arăta", a mai precizat un psiholog pentru DC NEWS.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu