Adrian Tănase, director BVB, mesaj pentru antreprenorii români: Avem capital disponibil, trebuie doar să învățați cum să-l accesați / video

Adrian Tănase, Director General Bursa de Valori București,  a explicat, în cadrul Galei de Premiere BVB Arena 2024, că există capital de risc disponibil în România, însă antreprenorii trebuie să învețe cum să îl acceseze pentru a crea povești de succes și a contribui la creșterea economică. Bursa de Valori București și alte inițiative sunt pregătite să sprijine acest proces, subliniindu-se că există fonduri semnificative care așteaptă să fie valorificate, în ciuda unui decalaj între resursele financiare și oportunitățile existente.

Adrian Tănase a subliniat faptul că există foarte mulți bani disponibili în piața de capital din România, deși băncile nu oferă capital de risc. Mesajul său către antreprenori este că există oportunități semnificative de finanțare prin capitalul de risc, subliniind importanța conștientizării acestui aspect. De asemenea, a menționat că fondurile de pensii din România au active de aproximativ 30 de miliarde de euro, din care 25% reprezintă capital la risc. Cu toate acestea, deși există multe resurse financiare, oportunitățile sunt mai limitate, iar antreprenorii trebuie să fie conștienți de acest decalaj.

„Da, sunt foarte mulți bani în bancă. Băncile nu au capital disponibil la risc, însă e foarte mult capital la risc disponibil în piața de capital, disponibil în arena aceasta pe care vrem să o construim și ăsta e mesajul pe care îl transmitem antreprenorilor: vrem să premiem povești de succes, dar vrem să creăm povești mai mari de succes prin oferirea acestor informații, vrem ca antreprenorii să fie conștienți de faptul că, în România, este foarte mult capital la risc disponibil și sunt foarte multe cifre care vă pot demonstra treaba asta. Trebuie să vă uitați doar la activele fondurilor de pensii din România care au 30 de miliarde de euro, din care vreo 25% este capital la risc disponibil.

Sunt foarte mulți bani, dar mai puține oportunități. Este deja un decalaj și dumneavoastră, ca antreprenori, trebuie să știți treaba asta.", a spus Adrian Tănase. 

 

3. -imagine fara descriere- (adrian-tanase-2_28259600.jpg)

 

„Sunt foarte mulți bani în România"

Adrian Tănase a subliniat că Ministerul Finanțelor este prietenos cu piața de capital, exemplificând prin succesul titlurilor de stat Fidelis, care au adunat deja 7 miliarde de euro. El a încurajat antreprenorii să învețe cum să acceseze capitalul de risc disponibil în România, menționând că Bursa de Valori București și partenerii săi sunt pregătiți să sprijine acest proces. De asemenea, și-a exprimat dorința de a vedea din ce în ce mai multe companii care accesează acest capital și transformă poveștile de succes actuale în succese și mai mari pentru economia României.

„Domnul Andrieș spunea că Ministerul Finanțelor nu este cel mai prietenos... Este foarte prietenos cu piața de capital. Avem o foarte bună comunicare cu dânsul și aici este o foarte bună dovadă că sunt foarte mulți bani în România. Avem titlurile de stat Fidelis care sunt emise prin piața de capital pentru români și care au strâns deja 7 miliarde de euro.

Trebuie să știți și trebuie să fiți convinși că avem acest capital la risc disponibil, trebuie doar să învățați cum să-l accesați, iar Bursa de Valori București, împreună cu partenerii, împreună cu comunitatea pe care vrem să o creăm în această arenă, este aici să vă ajute și nu este singurul demers din România, din acest punct de vedere.

Sunt multe alte demersuri și ne dorim să vedem din ce în ce mai multe companii care vin să acceseze acest capital la risc și care vin să crească și poveștile de succes pe care le avem azi să devină poveștile de succes de mâine cu o amploare mult mai mare în economia României.", a spus Adrian Tănase la Gala de Premiere BVB Arena 2024.", a spus Adrian Tănase la Gala de Premiere BVB Arena 2024. 

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel