EXCLUSIV  Adrian Zuckerman denunţă "un eşec politic" în Israel. Totul ar pleca de la retragerea SUA din Afghanistan

REUTERS/Mohammed Salem TPX IMAGES OF THE DAY
REUTERS/Mohammed Salem TPX IMAGES OF THE DAY

Adrian Zuckerman, fost ambasador al SUA în România, a făcut o scurtă analiză a evenimentelor din Israel şi a explicat cine a greşit major înaintea acestui conflict. 

Întrebat cum analizează situaţia din Israel, la 48 de ore de la atacul lansat de Hamas, Adrian Zuckerman a spus că "îmi rupe inima, iar gândurile şi rugăciunile mele sunt cu familiile celor pierduţi, răniţi, răpiţi. E ceva groaznic, de neînţeles, aşa violenţă. Îmi rupe inima. Vreau să le transmit tuturor familiilor care suferă astăzi condoleanţele mele". 

"Ce s-a întâmplat acolo, mulţi au spus că este un eşec al serviciilor de informaţii. Dar e mai rău decât asta. În opinia mea, a fost un eşec politic. Pentru că se va dovedi cine e în spatele acestui atac. În rapoarte se arată că Iran e în spate. Şi trebuie să ne întrebăm de ce. Toate lucrurile vin înapoi la războiul Rusiei cu Ucraina. 

Dacă ne uităm înapoi, acum doi ani, doi ani şi jumătate, SUA s-au retras din Afghanistan. Această retragere americană a fost unul dintre cele mai mari eşecuri, ruşini, suferite de SUA vreodată. Nu numai pentru cum a fost făcut, ci şi pentru ce a fost lăsat acolo. Armament de peste 80 de miliarde, nici nu cred că se ştie valoarea exactă. 

În opinia mea, cea mai mare ruşine, pentru care nimeni nu a fost dat afară sau anchetat, este cum armata americană a putut să lase în Afghanistan nu doar oameni care ne-au ajutat, ci chiar şi americani. E ceva ce nu am crezut că o să văd în viaţa mea. Nu a fost nimeni anchetat. E o ruşine profundă. E mai rău ca Vietnamul, în opinia mea. 

Ruşii s-au simţit încurajaţi de asta. Americanii, după ce a început războiul cu Ucraina, nu şi-au dat seama că ucrainenii se pot apăra. Au vrut să îl scoată pe Zelenski de acolo, dar el a cerut arme. Biden a spus înainte de a intra ruşii că dacă intră un pic, nu e rău. Asta e problema. Ruşii au fost încurajaţi. Acum, armele şi miliardele de dolari promise Ucrainei, nu au fost date în formă de arme", a declarat fostul ambasador al SUA în România. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel