AEP, circulară către Birourile Electorale. ”Vă asumați răspunderea întreruperii”. Ce ar urma să se întâmplă cu sacii de voturi

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Autoritatea Electorală Permanentă nu susține întreruperea procesului electoral. Dacă se va face, va fi sub asumarea Biroului Electoral. AEP transmite mai multe atenționări în acest sens. 

Citește și: Dan Tudorache, reacție la blocajul din Sectorul 1. Clotilde Armand, nou scandal cu sacii de voturi: Așa ne-a făcut nouă

Președintele Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă, a transmis luni, 10 iunie 2024, o circulară către Birourile Electorale de Circumscripție Județeană, Biroul Electoral de Circumscripţie Nr. 42 – Municipiul Bucureşti și Biroul Electoral pentru Secțiile de Votare din Străinătate, arată un comunicat de presă. 

Inquam Photos / Octav Ganea

“Înțelegând situația grea în care se derulează centralizarea rezultatelor votării și timpul îndelungat de procesare a proceselor-verbale întocmite la nivelul secțiilor de votare, vă adresăm rugămintea de a lua toate măsurile necesare astfel încât procesul electoral să se deruleze în mod neîntrerupt.

Inquam Photos / Octav Ganea

În situația în care decideți să vă asumați răspunderea întreruperii procedurii de centralizare a rezultatelor alegerilor, vă rugăm să luați toate măsurile necesare în vederea asigurării predării-primirii în paza structurilor Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a tuturor materialelor folosite în procesul votării, iar spațiile în care se depozitează materialele electorale să fie predate în paza MAI, reluând activitatea în aceleași condiții de siguranță.

Inquam Photos / Octav Ganea

Aceste măsuri trebuie luate astfel încât să existe siguranța materialelor și a documentelor rezultate în urma alegerilor, precum și că nimeni nu va putea, în niciun mod, să afecteze integritatea acestora.

În cele din urmă, vă rugăm să procedați la comunicarea prezentei circulare către birourile electorale de circumscripție și birourile electorale ale secțiilor de votare din aria dumneavoastră de competență teritorială”, le-a transmis președintele Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă, președinților Birourilor Electorale de Circumscripție Județeană, Biroului Electoral de Circumscripţie Nr. 42 – Municipiul Bucureşti și Biroului Electoral pentru Secțiile de Votare din Străinătate” conform comunicatului AEP. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel