Înființarea unui aeroclub teritorial în județul Brăila va desăvârși procesul de extindere la nivelul întregului teritoriu național a activităților derulate de Aeroclubul României, contribuind la îndeplinirea scopului acestei instituții publice, respectiv de pregătire și perfecționare a tinerilor pentru practicarea sporturilor aeronautice.
Președintele Consiliului Județean spune că a făcut toate demersurile necesare pentru a trece aeroportul de la Ianca în patrimoniul public al statului, pentru a clarifica partea de patrimoniu public al județului Brăila, așa cum cerea Ministerul de Finanțe, însă Ministerul Apărării nu a dorit să renunțe la acest obiectiv. Între timp, Aeroclubul Român a găsit o întrebuințare pentru aeroportul din Ianca.
"În ședința de Guvern va fi aprobată o notă în care, domnul prim-ministru Nicolae Ciucă va fi de acord cu trecerea aeroportului Ianca, către Ministerul Transporturilor prin Aeroclubul Român, astfel încât acolo să se desfășoare activități de examene, pilotaj pentru copii și adulți. Am încercat atâția ani să-i dăm o utilitate și iată că am găsit o soluție bună și de viitor.
Am scăpat de o parte din cheltuielile Consiliului Județean, dar asta nu înseamnă cu nu vom fi alături de Aeroclubul Român, de a da o mână de ajutor pe partea de infrastructură, și de a impulsiona activitatea, astfel încât să devină o activitatea atractivă, atât pentru Brăila cât și pentru Galați", a declarat președintele Consiliului Județean, Iulian Chiriac, conform jurnalbr.ro.
Pe masa premierului Ciucă a stat miercuri ”Aprobarea transmiterii unei cereri către Consiliul Județean Brăila în scopul adoptării de către acesta a unei hotărâri privind trecerea unor imobile din domeniul public al județului Brăila în domeniul public al statului în vederea dării în administrarea Aeroclubului României”.
Aeroclubul României este instituție publică finanțată din venituri proprii şi subvenții acordate de la bugetul de stat, care funcționează în subordinea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, în temeiul Hotărârii Guvernului nr. 567/1991 privind organizarea și funcționarea Aeroclubului României, ca unitate de pregătire și perfecționare a personalului aeronautic civil, precum și structură sportivă de performanță cu profil aeronautic, cu drepturile și atribuțiile ce decurg din lege.
În componența Aeroclubului României intră 15 aerocluburi teritoriale, ca subunități fără personalitate juridică, cu sedii şi terenuri de zbor situate în localitățile Arad, Baia Mare, Brașov – Ghimbav, Brașov – Sânpetru, București – Clinceni, Caransebeș, Cluj, Craiova, Deva, Iași, Oradea, Pitești, Ploiești, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Târgu Mureș.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu