Aeroportul din Frankfurt a oprit zborurile după ce activiștii pentru climă au blocat pistele /foto

Sursa foto: Pexels
Sursa foto: Pexels

Cel mai aglomerat hub din Germania a fost forțat să suspende operațiunile timp de trei ore după ce demonstranții s-au lipit de asfalt.

Aeroportul din Frankfurt, cel mai aglomerat din Germania, a suspendat zborurile timp de trei ore, joi dimineață, după ce activiștii pentru climă au blocat pistele lipindu-se de asfalt. Grupul Last Generation a declarat într-un comunicat că șase protestatari au tăiat un gard și au ajuns în diferite puncte de pe piste, purtând pancarte cu mesajul „petrolul ucide”.

Fotografiile publicate de grup au arătat protestatari în veste de siguranță portocalii cu mâinile lipite de asfalt. Ulterior, aceștia au fost îndepărtați de pe pistă și arestați.

Zborurile au fost reluate puțin înainte de ora 8 dimineața, ora locală, la aproximativ trei ore după ce activiștii și-au început protestele. Aproximativ 140 din cele 1.400 de zboruri programate pentru joi au trebuit să fie anulate, a spus operatorul aeroportului Fraport. Este posibil să apară și alte întârzieri pe parcursul zilei. "Autorii se confruntă cu pedepse severe. Acțiunile lor nu numai că pun în pericol traficul aerian, ci și viețile umane” a declarat un purtător de cuvânt.

Demonstranții au întârziat și anulat zboruri în întreaga Europă miercuri, într-un val de proteste la aeroporturile din Oslo și Barcelona, perturbând plecările în vacanță. Zece persoane au fost arestate la Heathrow, iar aeroportul Köln-Bonn a trebuit să suspende zborurile timp de câteva ore.

Last Generation a avertizat, miercuri, că mai multe aeroporturi din Germania și internaționale vor fi vizate. Grupul a cerut eliminarea combustibililor fosili până în 2030.

Șeful sindicatului poliției germane, Andreas Rosskopf, a declarat că este nevoie de legislație care să impună tuturor aeroporturilor germane să își întărească securitatea perimetrală. „Tehnologia camerelor, detectoarele de mișcare, gardurile greu de depășit sau penetrat. Facem apel la politicienii responsabili să înăsprească imediat Legea securității aviației. Vorbim despre infrastructură critică aici,” a spus el pentru tabloidul german Bild.

Ronja Kuenkler, o activistă Last Generation, a declarat presei că protestul de miercuri a fost doar începutul, dar a refuzat să spună dacă Jocurile Olimpice de la Paris, care încep vineri, vor fi vizate. Poliția federală germană, care se ocupă de securitatea frontierelor, plănuiește să își mărească prezența la marile aeroporturi în răspuns la proteste, a declarat, joi, instituția.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel