Aeroporturile din țările afectate de coronavirus încep scanarea termică a pasagerilor

Noul coronavirus pare să se răspândească acum mult mai rapid în afara Chinei decât în interiorul țării, iar aeroporturile din țările afectate au început să scaneze termic pasagerii pentru a-i depista pe cei infectați, scrie Reuters.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, șeful Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), a declarat, luni, că în ultimele 24 de ore au fost raportate de aproape opt ori mai multe cazuri de persoane infectate la nivel mondial decât în China. În cadrul unei informări de presă susținută la Geneva, șeful OMS a spus că focarele din Coreea de Sud, Italia, Iran și Japonia ridică cele mai multe îngrijorări.

El a adăugat, însă, că datele arată că supravegherea atentă funcționează în Coreea de Sud, țara cea mai afectată din afara Chinei și că epidemia ar putea fi controlată acolo, potrivit Mediafax.


OMS a ridicat alerta de COVID-19 la nivel mondial la cel mai înalt nivel

Vicepreședintele Statelor Unite, Mike Pence, a declarat că în următoarele 12 ore, aeroporturile din Coreea de Sud și Italia vor testa toți călătorii pentru coronavirus. Pence, care a fost desenat responsabil pentru reacția Statelor Unite la focar, a mai spus că restricțiile de călătorie din SUA se pot extinde.

Autorităţile chineze au anunţat astăzi 125 de noi cazuri de infecţie cu coronavirus, cel mai scăzut număr din ultimele şase săptămâni. La nivel mondial, bilanţul epidemic era, luni seara, de 90.160 de cazuri şi 3.079 de decese, în 73 de ţări şi teritorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel