Afacerile din România ale lui Hunter Biden, centrul acuzațiilor aduse în noul său proces juridic din SUA

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Fiul lui Joe Biden e inculpat într-un dosar pentru fraudă fiscală care are în centrul atenției afacerile din România ale acestuia.

Hunter Biden, fiul liderului american Joe Biden, se confruntă cu un scandal de proporții după ce a fost pus sub acuzare pentru nouă capete de acuzații de evaziune fiscală, inclusiv legate de afacerile sale din România, conform declarațiilor publicate în presa americană, precum Wall Street Journal și The New York Times.

Potrivit documentelor procurorilor americani, în toamna anului 2015, Hunter Biden ar fi încheiat un acord verbal cu un asociat pentru a ajuta un om de afaceri român, G.P., să conteste acuzațiile de dare de mită din România. În urma acestui acord, suma de aproximativ 3.101.258 de dolari ar fi fost transferată către o entitate asociată cu acel asociat de afaceri.

Acuzațiile aduse fiului președintelui Biden vin în urma unor dezvăluiri anterioare ale Comisiei de supraveghere a Camerei Reprezentanților din SUA. Aceasta a prezentat documente bancare ce arată că peste un milion de dolari ar fi fost transferat de la un om de afaceri român corupt către familia Biden.

În rechizitoriul de 56 de pagini, procurorii americani afirmă că Hunter Biden ar fi evitat plata a cel puțin 1,4 milioane de dolari în taxe federale pentru anii 2016 - 2019. De asemenea, se specifică că acesta ar fi cheltuit sume semnificative de bani pe un stil de viață extravagant, inclusiv pentru droguri, escorte, hoteluri de lux și alte achiziții personale, neglijând plata impozitelor pe aceste sume.

Aceste acuzații ating și conexiunile pe care Hunter Biden le-ar fi avut în Ucraina, România și China. Rechizitoriul detaliază că fiul președintelui american ar fi fost plătit în conturi bancare din SUA prin intermediul unor entități din aceste țări și altele.

Avocatul lui Hunter Biden, Abbe Lowell, a declarat că procurorul Weiss ar fi cedat presiunilor politice prin renunțarea la un acord de recunoaștere a vinovăției, menționând că fiul președintelui și-a plătit impozitele în timpul investigației.

În replică, Hunter Biden a negat vehement acuzațiile, denumindu-le pur și simplu "minciuni". În ciuda acestor declarații, rechizitoriul evidențiază în detaliu sumele și modul în care acestea au fost cheltuite, inclusiv aproximativ 680.000 de dolari pe "diverse femei" și aproape 190.000 de dolari pentru "divertisment pentru adulți".

În ultimele săptămâni, în special republicani, au insistat asupra transferurilor de bani între președintele Joe Biden și membrii familiei sale. Avocații lui Hunter și James Biden, fratele președintelui, au afirmat că aceste transferuri de bani reprezintă rambursări pentru împrumuturi și alte plăți obișnuite între rude.

Este de menționat că Hunter Biden este cunoscut pentru implicarea în afaceri în diverse țări, inclusiv în România, și pentru relațiile controversate și conexiunile sale internaționale.

Reacția oficială a administrației prezidențiale americane sau a Departamentului de Justiție în legătură cu aceste acuzații încă nu a fost anunțată public.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel