EXCLUSIV  Afecțiuni ale piciorului ce necesită intervenția ortopedului. Dr. Codrin Huszar: "Piciorul trebuie să aibă forma aceasta arcuită pentru a funcționa ideal"

FOTO: Freepik @fabrikasimf
FOTO: Freepik @fabrikasimf

Dr. Codrin Huszar, medic primar Ortopedie și Traumatologie, la SANADOR, a vorbit despre principalele cauze care trimit pacientul la ortoped.

Dr. Codrin Huszar, medic primar Ortopedie și Traumatologie, la SANADOR, a explicat în cadrul interviurilor DC News și DC Medical care sunt principalele cauze care trimit pacienții la medicul ortoped.

”Bolile tendonului lui Ahile reprezintă una dintre cauzele pentru care se prezintă pacienții la ortoped. În mare, aș putea să grupez cauzele. Diformitățile antepiciorului reprezintă una dintre cauzele cele mai frecvente și anume Hallux valgus sau monturile, diformitățile piciorului în general, precum piciorul plat sau piciorul scobit reprezintă o altă cauză.

Afecțiunile degenerative, precum artroza gleznei  sau a articulațiilor mici, la nivelul tarsului, tarsul fiind porțiunea de mijloc a piciorului sau ale antepiciorului.

O altă categorie este reprezentată de bolile tendonului lui Ahile, fie bolile cronice, care se dezvoltă în timp, fenomenele de uzură, fie rupturile propriu-zise, post traumatice.

Alte cauze sunt traumatismele sportive, leziunile ligamentelor de la nivelul gleznei, cel mai frecvent, sau de la nivelul piciorului sau a degetelor, mai rar”, a explicat dr. Codrin Huszar, medic primar Ortopedie și Traumatologie, la SANADOR, în cadrul interviurilor DC News și DC Medical.

Piciorul plat, moștenit și dobândit

În ceea ce privește piciorul plat, medicul afirmă că există două tipuri, cel juvenil, ”moștenit, probabil că sunt niște cauze moștenite, problema este depistată în perioada de creștere”, respectiv piciorul plat al adultului, care este dobândit.

”Piciorul este conceput în felul acesta (n.r. arcuit) și așa funcționează ideal. Trebuie să aibă forma aceasta arcuită, așa sunt concepute ligamentele, așa este concepută forma oaselor, așa este gândit să funcționeze mușchii.

Dacă piciorul își pierde această formă ideală, atunci pot să apară tot felul de probleme de distribuție anormală a forței, mușchi care lucrează mai mult decât ar fi programați să o facă și la un moment dat încep să apară dureri. 

Durerile, ca orice afecțiune mecanică, apar la suprasolicitare”, a mai spus medicul. 

Citește și: Prima sau a doua cauză de morbiditate și mortalitate, alături de cancer. Dr. Rodica Niculescu (SANADOR): A crescut foarte mult numărul acestor pacienți

Mai multe în video:

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel