Afecțiunile care se pot ascunde în spatele mâinilor amorțite. Când trebuie să îți faci griji

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik

Parestezia, sau senzația de amorțeală în mâini și degete, poate indica probleme posturale, nervi comprimați sau boli subiacente. Află care sunt posibilele cauze și în ce cazuri este necesar să cauți atenție medicală.

Furnicăturile și amorțeala în degetele mâinilor, cunoscute medical sub denumirea de parestezie, sunt destul de comune și majoritatea oamenilor le-au experimentat la un moment dat. Deși pot afecta orice parte a corpului, cele mai frecvente zone sunt extremitățile, cum ar fi mâinile, picioarele și brațele. Ți s-a întâmplat vreodată să îți amorțească mâinile după ce ai menținut mult timp aceeași postură? Aceasta este una dintre cele mai obișnuite cauze.

Totuși, dacă simți aceste furnicături deranjante în mod repetat sau chiar constant, ar putea fi un semn al unei afecțiuni subiacente. În plus, se poate face o distincție între episoadele ocazionale și cele permanente de parestezie. În timp ce primele sunt de obicei cauzate de compresia nervilor din cauza posturilor nepotrivite, herniilor de disc sau sindromului de tunel carpian, cele cronice ar putea indica deficiențe de vitamine, diabet sau boli neurologice.

Alte cauze ale furnicăturii mâinilor

Alte cauze posibile ale furnicăturilor mâinilor, așa cum sunt descrise de MedlinePlus, pot include următoarele:

Presiune asupra nervilor periferici: Poate să apară din cauza tumorilor, a țesutului cicatricial, a infecțiilor sau a vaselor de sânge inflamate care comprimă nervii.

Probleme circulatorii: Lipsa de flux sanguin din cauza arteriosclerozei, expunerii la frig intens sau inflamația vasculară pot, de asemenea, să genereze parestezii.

Dezechilibre minerale: Nivele anormale de calciu, potasiu sau sodiu, în corp, afectează funcția nervoasă.

Deficiențe nutriționale: Lipsa vitaminelor B1, B6, B12 sau acid folic este asociată cu amorțeala.

Utilizarea anumitor medicamente

Afecțiuni medicale: Boli precum diabetul, hipotiroidismul, accidentele vasculare cerebrale, scleroza multiplă și alte tulburări neurologice pot să se manifeste prin senzația persistentă de furnicături.

În fața oricărui episod de amorțeală și furnicături în degete, este crucial să fii atent la frecvența și durata simptomelor. Dacă acestea devin recurente sau nu dispar, este important să consulți un medic pentru un diagnostic precis. Amintește-ți că prevenția este cheia și ar fi corect să încerci să menții o postură adecvată, să faci pauze și să faci întinderi, să ai o dietă echilibrată, să controlezi condiții cronice precum diabetul și hipotiroidismul și să eviți obiceiurile nocive, potrivit 20minutos.es

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel